Nagenoeg geen actie tijdens eerste testdag in Valencia

122
valencia
Pitlane Ricardo Tormo Circuit dinsdag | foto© Valencia circuit

Koele temperaturen, regen en een kletsnat circuit zorgden ervoor dat er dinsdag tijdens de eerste dag van de gecombineerde Moto2 & Moto3 test van 2018 in Valencia nagenoeg geen actie op de baan was. In de Moto3 klasse kwamen slechts 3 coureurs in actie voor een aantal ronden terwijl in de Moto2 klasse alleen Dominique Aegerter naar buiten ging.

Nagenoeg alle Moto2 en Moto3 teams reisden af naar Valencia voor hun eerste officiële test van 2018 ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Van rijden en actie op de baan kwam echter tijdens de eerste dag weinig terecht. Tijdens de eerste sessie was er in geen van beide categorieën iemand op de baan te vinden. Het was vervolgens Dominique Aegerter die in de tweede sessie als eerste en enige Moto2 coureur een twaalftal ronden aflegde.

In de tweede sessie voor de Moto3 klasse waren het Philipp Oettl, Fabio DiGiannantonio en Tatsuki Suzuki die enkele ronden reden waarbij DiGiannantonio met een snelste ronde van 1’53.805 het rapst was.

In de derde en afsluitende sessie was het opnieuw Aegerter die als enige Moto2 coureur op de baan te vinden was. De Zwitser reed in deze sessie een veertiental ronden waarbij hij in zijn snelste ronde een tijd liet noteren van 1’51.344.

In de afsluitende derde sessie voor de Moto3 klasse was het alleen DiGiannantonio die nog een aantal ronden reed. De Italiaan noteerde in deze sessie een snelste ronde van 1’48.384, een tijd waarmee hij uiteindelijk het snelst was van allemaal.

Tech 3 Racing coureur Bo Bendsneyder en het Nederlandse RW Racing GP besloten de gehele dag binnen te blijven en kwamen derhalve niet in actie.

Woensdag en donderdag komen de Moto3 en Moto2 coureurs opnieuw in actie, en als we de Spaanse weergoden mogen geloven dan worden de omstandigheden tijdens deze twee dagen aanzienlijk beter in vergelijking met de openingsdag.

 

Handige links Official Moto3 & Moto2 Test Valencia:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag