Takaaki Nakagami heeft vrijdagochtend op Phillip Island de snelste tijd laten noteren tijdens de eerste vrije training van de Michelin Australian Motorcycle Grand Prix. De Japanse Moto2 coureur was het snelst voor Mattia Pasini en Miguel Oliveira.

Het was Tom Lüthi die in de beginfase goed uit de startblokken kwam en al gauw een hoog tempo wist neer te leggen. Een Italiaans trio met Franco Morbidelli, Simone Corsi en Mattia Pasini voegde zich snel achter de snelle Zwister. Morbidelli kende nog een beangstigend moment nadat de Italiaan bij het ingaan van bocht 2, de ‘Southern Loop’, zijn voorkant even verloor en uiteindelijk met hoge snelheid door de grindbak moest, maar zijn Kalex rechtop wist te houden en zijn weg kon vervolgen.

Een hevige valpartij van Sandro Cortese schudde de sessie ook even op, maar de Duitser bleek verder ongedeerd te zijn ondanks een behoorlijk beschadigde Suter machine.

Na vijfenveertig minuten was het Takaaki Nakagami die met een snelste ronde van 1’33.313 het veld aanvoerde en maar liefst 0,673 sec. sneller was dan Pasini die de sessie afsloot met de tweede tijd achter zijn naam.

Miguel Oliveira noteerde vrijdagochtend de derde rondetijd voor Morbidelli, Dominique Aegerter en Lüthi.

Corsi sloot deze eerste vrije training af aks zevende gevolgd door Alex Marquez, Lorenzo Baldassarri en Fabio Quartararo.

De in Nederlandse dienst rijdende Axel Pons noteerde de veertiende rondetijd.

Naast de al genoemde crashes waren er ook valpartijen voor Remy Gardner, Luca Marini, Andrea Locatelli en Iker Lecuona.

Handige links Michelin Australian Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag