Op een winderig Phillip Island circuit was het Takaaki Nakagami die aan het einde van de tweede vrije training het veld aanvoerde. De Japanse Moto2 coureur bleef Dominique Aegerter en Francesco Bagnaia voor. RW Racing GP coureur Axel Pons noteerde de vijftiende tijd.

Direct bij het op groen gaan van de lichten verschenen de meeste rijders direct al op de baan en waren er goede tijden van Takaaki Nakagami. Nadat de eerste tijden op de klok verschenen crashte Simone Corsi al in bocht zes met een kleine highsider.

Nog geen vijf minuten later vond ook Tom Lüthi zijn waterloo in bocht zes, hij verloor bij het ingaan van de bocht de voorkant van zijn machine. Ondanks dat Lüthi zelf er zonder kleerscheuren vanaf kwam, beschadigde hij zijn machine flink. De onfortuinlijke Zwitser kon pas aan het einde van de sessie weer naar buiten en werd uiteindelijk elfde.

Met nog een half uur op de klok begonnen veel jongens aan hun tweede run. Onder andere Fabio Quartararo, die er meteen goed bij stond op een vierde plek, ging de baan weer op voor weer een run. Helaas voor de jonge Fransman ging het in bocht 4 mis, hij kwam buiten de ideale lijn en verloor de macht over zijn machine.

Dit leek het startsein voor een reeks valpartijen. Eerst was het Forward Racing coureur Lorenzo Baldassarri die bij het aanremmen van de eerste bocht op zeer hoge snelheid zijn machine onderuit remde. De Italiaan kwam met de schrik vrij. Meteen hierna eindigde de run van Tarran MacKenzie in de grindbak van de ‘Honda Corner’. De laatste in de reeks valpartijen was de teamgenoot van Baldassarri. Luca Marini, die tijdens de ochtendsessie ook al ten val kwam, verloor ook op hoge snelheid de controle over zijn motor, en nadat hij zelf zonder al te veel schade tot stilstand kwam in het grind, zag hij zijn machine in meerdere stukken eindigen.

Hierna volgde een rode vlag met nog ongeveer twintig minuten op de klok, omdat MacKenzie zijn machine had opgepakt en onderweg een aantal onderdelen verloor van zijn Suter.

De rode vlag situatie was van korte duur en al snel gingen de lichten weer op groen voor het restant van de tweede vrije training. Nakagami voerde de lijst nog steeds aan, voor de sterk ogende Dominique Aegerter en Francesco Bagnaia. De rookie reed verschillende snelle ronden, maar bleef ondanks die derde positie wel op bijna een seconde achterstand van Nakagami.

Bijna identiek aan de crash van Marini, ging ook Xavier Simeon hard onderuit in bocht 8. Daarna volgde MacKenzie met zijn tweede crash van de sessie in bocht 9. Beide rijders kwamen ongedeerd terug in hun pitbox. Ook voor Mattia Pasini eindigde de sessie in mineur, de Italiaan schoof met zijn machine in bocht 4 onderuit.

Veel tijdsverbeteringen waren er niet meer te zien en de tijd van Nakagami bleek erg sterk. De vroeg gezette 1’33.310 bleek de snelste van de dag te zijn. De snelle Japanner bleef voor Dominique Aegerter, Francesco Bagnaia, Alex Marquez, Quartararo en Miguel Oliveira.

Pas op een zevende plaats was het leider in het kampioenschap Franco Morbidelli, met achter hem Andrea Locatelli, Jesko Raffin en Sandro Cortese die de top tien vormden.

 

 

Handige links Michelin Australian Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag