NEC Moto3: Jan-Ole Jähnig wint, Ernst Dubbink snelste Nederlander in Brno

291
nec moto3
NEC Moto3 GP klasse podium Brno | foto© Racesport.nl - Jan Timmerman

Jan Ole Jähnig is zaterdagmiddag in Brno winnaar geworden van de NEC Moto3 wedstrijd welke in het bijprogramma van de Tsjechische Grand Prix werd verreden. Oliver König en Leon Orgis kwamen als tweede en derde over de finish terwijl Ernst Dubbink op de zevende plaats algemeen de best geklasseerde Nederlander werd.

Naast de de gecombineerde KTM RC 390 Cup & ADAC Junior Cup race kwamen ook de NEC Moto3 coureurs dit weekend in Brno in actie. Vrijdag werden de kwalificaties verreden terwijl zaterdagavond om 19:00 uur de twaalf ronden tellende wedstrijd op het programma stond.

Zonder de Nederlander Walid Soppe en de Duitsers Kervin Orgis en Tim Georgi die vanwege verplichtingen in de Red Bull MotoGP Rookies Cup en de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap geen toestemming kregen voor deelname, gingen de drieëntwintig jonge talenten van start.

Bij de start was het Jan Ole Jahnig die meteen de leiding in handen had en afstand nam van de rest van het veld. Achter de Freudenberg Racing team coureur streden Toni Erhard en Dirk Geigner nagenoeg de gehele race voor de tweede en derde plaats in de wedstrijd.

Oliver König en Leon Orgis leken achter het tweetal te strijden voor de vierde en vijfde plaats maar tegen alle verwachtingen in wist het tweetal in de laatste paar ronden het gat naar de voor hun rijdende Erhard en Geigner te dichten, in de laatste ronde de aansluiting te vinden en er op en erover te gaan. König werd tweede, Orgis derde, Eberhard vierde terwijl Geigner als laatste van de groep als vijfde de finish passeerde.

Ernst Dubbink leek in deze wedstrijd lange tijd af te stevenen op de zesde plaats maar in het tweede deel van de race zag de Nederlander Marvin Siebrath langzij komen.

Phillip Freitag passeerde als achtste de finish gevolgd door de Belg Luca de Vleeshauwer, Paul Fröde en de Nederlander Jerry van de Bunt en de Hongaar Máté Laczko.

Achter dit twaalftal vochten Dion Otten en Jeffrey Buis een verbeten strijd uit in een groep van zes rijders. De twee Nederlanders wisten zich in deze groep kranig te weren en als eerste en tweede de finish te passeren.

Voor Rick Dunnik verliep de wedstrijd alles behalve naar wens. De coureur uit Staphorst kende een goede start van de race maar moest zijn machine al na een paar ronden langs de kant parkeren vanwege een defecte achterrem.

Aangezien er binnen de NEC Moto3 competitie een Standaard en een GP klasse actief is mochten Dubbink en Van de Bunt als tweede en derde in de GP klasse met winnaar Jähnig naar het podium.

In de standaard klasse werd Otten op de tiende plaats de best geklasseerde Nederlander voor Buis die de punten voor de elfde plaats mee terug mocht nemen naar Overijssel.

 

Handige links Monster Energy Grand Prix České republiky:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag