NEC Moto3: Walid Soppe tweede in kwalificatie, Georgi op pole

137
soppe
Walid Soppe | foto© Racesport.nl - Jan Timmerman

Walid Soppe heeft bij de tweede kwalificatie voor de NEC Moto3 de tweede startplaats in de Moto3GP klasse veroverd. De Drent moest alleen zijn teamgenoot Tim Georgi voor zich dulden. In de Moto3 Standaard klasse was Dirk Geiger de snelste en Rick Dunnik beste Nederlander.

Moto3 GP
In de openingsfase van de kwalificatie wist Walid Soppe gelijk tijd goed te maken. In de slipstream van teamgenoot Georgi kwam hij naar de tweede tijd in voorlopige ranglijst en dat was een grote verbetering ten opzichte van vrijdag.Aan de snelheid van Georgi was echter niet te tippen. De Duitser reed een reeks snelle rondetijden achter elkaar en vestigde zich daarmee steevast aan de kop van de ranglijsten. uiteindelijk was hij met zijn tijd van 1.45.873 bijna twee seconden sneller dan de tweede man.

Soppe ging in de slotfase ook nog weer sneller rond en noteerde uiteindelijk een tijd van 1.47.668. Daarmee hield hij vast aan de tweede stek in de Moto3 GP klasse. Kevin Orgis nam achter de man uit Coevorden de derde startplaats voor zijn rekening.

Ernst Dubbink kende grote technische problemen in de tweede kwalificatie. De coureur van het Eveno Racing Team kreeg al in zijn verkenningsronde te maken met mechanische problemen en kon geen tijd zetten. Hierdoor zakte hij naar de zevende plaats op de grid. Alleen Ruben Bijman staat met een achtste plaats nog achter Dubbink.

Moto3 Standaard
In de Moto3 Standaard klasse was Dirk Geiger een klasse apart. De Duitser wist zich te mengen tussen de snelle mannen van de GP klasse en hield daarmee Leon Orgis en Luca de Vleeschauwer achter zich. Rick Dunnik kende een lastig begin van de sessie, maar kwam in de slotfase met stappen naar voren en nam uiteindelijk de vierde tijd voor zijn rekening.

Voor Dion Otten was de situatie juist omgekeerd. Nadat de coureur uit Assen in de openingsfase veelal voorin te vinden was en zelfs even de derde tijd had genoteerd, viel hij toch enkele plaatsen terug. Otten was met een zesde tijd wel nipt sneller dan Jeffrey Buis die de zevende tijd noteerde.

 

Handige links Acerbis Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Foto’s donderdag
Foto’s vrijdag
Foto’s zaterdag
Foto’s zondag