Nelson Rolfes en Allard Kerkhoven terug op het circuit

643
kerkhoven-rolfes
Allard Kerkhoven (l), teamcaptain Jan Rolfes (m) en Nelson Rolfes (r) na de winst in 2014 editie van de 6 Heures Moto Spa-Francorcchamps

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en dat geldt ook voor de voormalig Dutch Superbike coureurs Nelson Rolfes en Allard Kerkhoven. Het inmiddels al enige tijd gestopte wegrace duo keert komend weekend namelijk terug op het circuit als team en deelnemers aan de 6 Heures Moto Spa-Francorchamps.

Vier jaar nadat Nelson Rolfes en Allard Kerkhoven de 6 uren van Spa-Francorchamps in 2014 wonnen, zullen beide voormalige Dutch Superbike coureurs weer terugkeren naar het bekende Belgische circuit om als DUNLOP RR MOTORSPORTS team opnieuw deel te nemen aan deze prestigieuze race. De 6 uur van Spa op 12 augustus 2018 betekent voor beide heren in zekere zin een terugkeer naar het racecircuit.Nelson Rolfes is na het behalen van het kampioenschap in de NK SuperCup 1000 in 2015 niet langer actief als coureur in de motorsport. De Drent heeft echter na het beëindigen van zijn racecarrière RR MOTORSPORTS opgericht en is daardoor nog vaak te zien op diverse circuits en evenementen. RR MOTORSPORTS is een paddock-service dat tijdens evenementen van verschillende raceorganisatie, zoals de OW-cup en RSZ Motorsport, een uitgebreide paddock-service verleend en BMW-Superbike motoren verhuurd.

Allard Kerkhoven heeft o.a. een lange tijd succesvol in verschillende nationale en internationale competities gereden. Nadat de Dutch Superbike coureur het op de wegracecircuits voor gezien hield is hij momenteel actief in de BeNeCup Supermoto competitie. Ook is Kerkhoven nog regelmatig op het circuit van Zolder te vinden, niet in wedstrijdverband maar als instructeur bij de evenementen van Avanced Riding Training.

2018 editie 6 Heures Moto Spa-Francorcchamps
Tijdens de 6 uren van Spa zullen beide coureurs rijden op de verhuur BMW S 1000 RR Superbikes van RR MOTORSPORTS. De BMW-Superbikes zullen daarnaast natuurlijk voorzien worden van kwalitatieve en competitieve Dunlop race banden. Het duo zal gedurende het weekend persoonlijk en technisch ondersteund worden door een voor deze gelegenheid samengesteld team.

De dagen voor de 6 uurs race zal er voor de coureurs de mogelijkheid zijn om opnieuw aan dit geweldige circuit te wennen en op racesnelheid te komen. Op zondagochtend 12 augustus zal er voorgaande aan de race, een kwalificaties plaatsvinden en om 12:00 uur zal de 6 uur durende wedstrijd van start gaan middels de bekende Le-Mans start.

Gedurende de wedstrijd zullen de coureurs om de beurt rijden. Met het wisselen van de rijder mogen alleen de coureurs een pitstop uitvoeren. Dit houdt in dat als éen van de coureurs binnenkomt, de beide coureurs, zonder hulp van een monteur, de motors moeten omwisselen waarbij de transponder van de ene motor naar de andere motor moet worden overgezet. Beide coureurs zullen om de beurt de tank van hun motor zo leeg mogelijk rijden voordat ze binnenkomen om te wisselen. Na zes uur te hebben geracet en te hebben gewisseld zal de wedstrijd om 18:00 worden afgevlagd.

Meer informatie over het evenement is te vinden op: www.6heuresmoto.com

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en prestaties van Nelson en Allard tijdens de 6 uur van Spa? Volg dan de Facebookpagina van RR MOTORSPORTS

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl