Nepa vervangt Perez bij Reale Avintia Academy in Moto3 klasse

339
Stefano Nepa (82) | foto© Reale Avintia Academy

Stefano Nepa zal vanaf de Motul TT Assen tot aan het eind van dit MotoGP seizoen de vervanger zijn van Vicente Perez binnen het Reale Avintia Academy team in de Moto3 klasse. Perez en het team besloten samen hun wegen na de Catalaanse Grand Prix te scheiden.

Stefano Nepa zal vanaf de Motul TT Assen weer vaste deelnemer zijn in de Moto3 klasse. Het Reale Avintia Academy team reed vanaf de TT in 2018 met Vicente Perez, die destijds de vervanger was van Livio Loi. De Spanjaard ging ook dit seizoen van start met het Spaanse Moto3 team, echter besloten hij en het team na afloop van de Catalaanse Grand Prix een einde te maken aan de samenwerking en maakt Stefano Nepa het seizoen samen met het Reale Avintia Academy team af.Nepa is geen onbekende in de Moto3 klasse. Vorig jaar reed hij, eveneens vanaf de TT, voor het CIP Green Power team en was hij destijds voor de rest van het seizoen de vervanger van Makar Yurchenko. Dit seizoen reed de Italiaan al voor het Spaanse team in het FIM CEV Repsol Junior Moto3 kampioenschap.

Stefano Nepa: “Ik ben het Reale Avintia Arizone 77 team heel dankbaar voor de kans die ze mij gegeven hebben. Sinds ik met ze werk in het Junior World Championship heb ik het goede gevoel teruggekregen en kon ik daardoor ook het CIV Moto3 winnen. Ik voel me sterk en ik ben klaar om ons potentieel te laten zien in het wereldkampioenschap. Ik ben nog steeds heel jong met mijn 17 jaren oud en ik ben ervan overtuigd dat ik samen met het team kan groeien. Ik heb niet echt specifieke doelstellingen maar ik wil graag regelmatig strijden voor punten. Het gevoel dat ik dit jaar in Jerez had, waar ik met een wild-card deel mocht nemen, zorgt voor veel zelfvertrouwen en moed. Ik wil graag iedereen bedanken voor hun steun en deze fantastische kans.”

Nepa zal vrijdagochtend om 09:00 voor het eerst met zijn nieuwe team te bewonderen zijn tijdens de eerste vrije training van de Moto3 klasse op het TT Circuit Assen.

 

Handige links Motul TT Assen :

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
TT Festival Assen
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag
Fotoverslag – zondag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App