Niccolò Antonelli het snelst op vrijdag in Le Mans

11
antonelli
Niccolò Antonelli | foto© Racesport.nl - Nico Schneider

Niccolò Antonelli heeft vrijdagmiddag in Le Mans de snelste tijd op de klok gezet tijdens de tweede vrije training. De Italiaan, die hiermee tevens de snelste tijd van de dag liet noteren, was het snelst voor Kaito Toba en Enea Bastianini. Livio Loi noteerde vrijdagmiddag de zestiende rondetijd.

Onder ideale omstandigheden en iets hogere temperaturen dan eerder op de dag tijdens de eerste vrije training begonnen de Moto3 coureurs vrijdagmiddag om 13:10 uur in Le Mans aan hun tweede vrije training van de HJC Helmets Grand Prix de France.

Dat de omstandigheden beter waren dan tijdens de eerste vrije training bleek al snel toen Tony Arbolino al in de beginfase onder de tot dan toe snelste tijd van Jorge Martin van de dag wist te duiken.

Nadat Arbolino de lijst aanvoerde wist hij vervolgens meteen nog een snellere ronde te rijden en daarmee ook als eerste een tijd op de klok te zetten onder de 1’43 grens. Deze tijd bleef vervolgens staan totdat de laatste minuut was aangebroken. Het was Niccolò Antonelli die met een snelle ronde van 1’42.596 naar de bovenste plaats op de lijst wist te komen.

Niemand wist vervolgens nog aan de tijd van Antonelli te komen, het was dus de Italiaan die het snelst was en na afloop de lijst aanvoerde. Kaito Toba kwam even later na de tweede plaats op de lijst, maar even later pushte de Japanner in zijn allerlaatste ronde iets te hard met een flinke schuiver in turn 11 tot gevolg.

Enea Bastianini schoof nog op naar de derde plaats waardoor Arbolino uiteindelijk genoegen moest nemen met de vierde plaats op de lijst.

Marco Bezzecchi sloot deze tweede vrije training af met de vijfde rondetijd achter zijn naam voor Aron Canet, Fabio DiGiannantonio, Tasuki Suzuki, Philpp Oettl en de snelste man uit de eerste vrije training Jorge Martin.

Livio Loi noteerde in deze sessie de zestiende rondetijd.

Naast de al genoemde crash van Toba kwamen ook Gabriel Rodrigo (turn 7), Lorenzo Dalla Porta (turn 14) en Alonso Lopez (turn 7) in deze sessie ten val.

Samengestelde lijst na twee vrije trainingen
Antonelli voert met zijn tijd uit de tweede vrije training ook deze lijst aan voor Toba, Bastianini, Arbolino en Bezzecchi.

 

Handige links HJC Helmets Grand Prix de France:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag