Niccolò Antonelli in 2023 met Team MMR in M2 European Championship

1865
niccolo-antonelli
Niccolò Antonelli (r) | foto© Team MMR

Na elf seizoenen als Grand Prix coureur begint Niccolò Antonelli in 2023 aan een nieuw avontuur in zijn wegrace carrière. De 26-jarige Italiaan – tot aan afgelopen seizoen onderdeel van de VR46 Riders Academy – gaat komend seizoen in de kleuren van het Italiaanse Team MMR van start in het M2 European Championship (FIM JuniorGP).

Het was de laatste tijd akelig stil rondom de toekomstplannen van Niccolò Antonelli. De naam van de 26-jarige Italiaan ontbrak onlangs op de deelnemerslijst van het Moto2 wereldkampioenschap. Velen vroegen zich de afgelopen weken dan ook af wat er aan de hand was met de VR46 Riders Academy protegé en waar hij gebleven is nu hij in 2023 niet meer voorkomt in de plannen van Valentino Rossi als Grand Prix coureur.

Antonelli zijn plaats binnen het Mooney VR46 Racing Team wordt in 2023 namelijk ingenomen door Borja Gomez. De Spanjaard wordt de nieuwe teamgenoot van Celestino Vietti in het team dat vanaf 2023 niet meer onder de naam Mooney VR46 Racing Team maar als Fantic Motor ingeschreven staat.

Antonelli heeft de afgelopen dagen het stilzwijgen doorbroken en zijn plannen voor 2023 bekend gemaakt. De Italiaan gaat zijn carrière voortzetten in het FIM JuniorGP en wel als coureur in het M2 European Championship. Antonelli gaat uitkomen voor het Italiaanse Team MMR waar hij zijn landgenoot Mattia Vopi en de Amerikaan Max Toth treft als teamgenoten.

Niccolò Antonelli
Niccolò Antonelli debuteerde in 2012 als coureur in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap op een Gresini FTR Honda. De eerste seizoenen gingen gepaard met de nodige up and downs maar in 2015 scoorde hij in Brno op de Ongetta-Rivacold Honda zijn eerste overwinning. In 2017 stapte Antonelli over naar Red Bull KTM Ajo waar hij de plaats innam van Brad Binder en de Nederlander Bo Bendsneyder als teamgenoot trof. Ondanks dat hij dat seizoen in de kleuren van Aki Ajo’s team wel een podiumplaats wist te scoren was het onvoldoende voor een langer verblijf bij het team. In 2018 verhuisde Antonelli naar SIC58 Squadra Corse en verzekerde zich van een aantal solide top vijf finishes, hoewel hij later in het jaar kampte met een blessure. In 2019 bleef hij bij het Italiaanse team en in 2019 behaalde hij in Jerez de eerste overwinning voor het team. In 2021 werd de overstap gemaakt naar Reale Avintia Moto3 dit vanwege de samenwerking tussen het Spaanse team en VR46 Racing. Het werd een solide laatste seizoen in de Moto3 klasse voor Antonelli, hij wist namelijk als zesde te eindigen in het kampioenschap na een regelmatig seizoen met daarin vier podiumplaatsen. In 2022 werd binnen de VR46 Racing familie de overstap gemaakt naar de Moto2 klasse. Het werd voor Antonelli niet het debuut in de Moto2 klasse waarop hij gehoopt had, gedurende het 20 Grand Prix weekenden tellende seizoen werd er namelijk geen enkele WK-punt gescoord. Naar nu blijkt is 2022 voorlopig het laatste seizoen geweest voor Antonelli als Grand Prix coureur en gaat hij na elf seizoenen zijn geluk beproeven in het M2 European Championship.