Nick Vlaar in 2020 van start in ONK SuperCup1000

381
nick-vlaar
Nick Vlaar | foto© Erik de Ruijter

Nick Vlaar zal komend seizoen van start gaan in de ONK SuperCup 1000 klasse van de OW Cup. De 2019 ONK SuperCup 600 runner-up maakt de overstap in een vertrouwde omgeving, hij blijft namelijk Racingteam Edwin Ott Motoren trouw.

Na een mooie tweede plaats in het eindklassement van de ONK SuperCup 600 in 2019 stond Nick Vlaar voor de keuze; nog een jaar voor het kampioenschap gaan of de overstap naar de ONK SuperCup 1000 maken.

De coureur uit Obdam liep het afgelopen seizoen de Nederlandse titel in de 600cc klasse mis en zou derhalve nog een stap kunnen maken in de 600cc klasse, maar ondanks dit is er besloten om toch de overstap te maken naar de zwaardere ONK SuperCup 1000 categorie.

Nick Vlaar: “Wat te doen, dat was de afgelopen wintermaanden de grote vraag? In overleg met pa en Edwin Ott hebben we in december de keuze gemaakt: de overstap van de Yamaha R6 naar de R1 in de SuperCup 1000-klasse. Mijn eerste stap is om de motor goed te leren kennen en een goede basissnelheid te ontwikkelen. Met enorme dank richting de bestaande en nieuwe sponsoren is deze overstap mogelijk gemaakt.”

Het is een prachtige uitdaging voor Vlaar en Racingteam Edwin Ott Motoren. Een mooie nieuwe uitdaging waarin Vlaar verder kan groeien als coureur. Het wordt een interessant seizoen: meerdere coureurs uit diverse kampioenschappen gaan in 2020 met elkaar de strijd aan in de ONK SuperCup 1000 klasse.

In maart zal Vlaar voor de eerste keer kennis maken met de Yamaha R1, dit tijdens twee geplande voorjaarstrainingen in Alcarras en Aragon.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App