Nicolò Bulega in 2022 met Ducati Panigale V2 in FIM Supersport World Championship

3556
nicolo-bulega
Nicolò Bulega | foto© FIM

Nicolò Bulega maakt na dit seizoen de overstap van de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap naar het FIM Supersport World Championship. De 22-jarige Italiaan heeft hiervoor een contract getekend bij het nieuwe Aruba.it Racing WorldSSP team dat komend seizoen een Ducati Panigale V2 zal inzetten in het kampioenschap.

Het FIM Supersport World Championship ondergaat in 2022 een gedaantewisseling vanwege het nieuwe technische reglement. Door deze nieuwe regels zullen er komend seizoen een aantal nieuwe motormerken als MV Agusta, Triumph en Ducati haar intrede maken in het kampioenschap.

Vanwege de nieuwe regels zal Aruba.it Racing Ducati komend seizoen niet alleen meer actief zijn in de WorldSBK klasse maar tevens als Aruba.it Racing WorldSSP team met de Ducati Panigale V2 deelnemen aan het 2022 FIM Supersport World Championship. Als coureur heeft het team huidig Moto2 coureur Nicolò Bulega aangetrokken.

Nicolò Bulega
Bulega maakte tijdens de laatste Grand Prix van het seizoen 2015 zijn debuut in de Moto3-klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. In de kleuren van het Sky Racing Team VR46 wist Bulega in 2016 tijdens de Japanse Grand Prix zijn eerste podiumfinish te scoren. Sinds het seizoen 2019 komt Bulega uit in de Moto2 klasse, de klasse waarin hij tot nu toe met een zevende plaats (Brno) zijn beste resultaat wist te behalen.Handige links Hyundai N Catalunya Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter