Nicolò Bulega verlaat na dit seizoen de VR46 Riders Academy

599
nicolo-bulega
Nicolò Bulega | foto© Sky Racing Team VR46

Nicolò Bulega zal aan het einde van het seizoen de VR46 Riders Academy van Valentino Rossi verlaten. Met deze beslissing komt er voor de Italiaanse Moto2 coureur tevens een einde aan zijn overeenkomst met Sky Racing Team VR46.

Nicolò Bulega’s vader, tevens zijn manager, heeft aan de vooravond van de Tsjechische Grand Prix in Brno middels een officieel persbericht bekend gemaakt dat er na dit seizoen een einde komt aan samenwerking tussen zijn zoon en Valentino Rossi. Het contract met zowel de VR46 Riders Academy als ook met het Sky Racing Team VR46 zal niet worden verlengd.Bulega senior: “Na zes seizoenen, waarin we samen grote sportieve successen, afgewisseld met zeer moeilijke momenten die in alle sporten voorkomen, gedeeld hebben kondigt JNB Sport Business aan dat de managementovereenkomsten van onze coureur Nicolò Bulega met de VR46 Riders Academy en het Sky Racing Team VR46 na afloop van het huidige seizoen niet verlengd zullen worden.”

Nicolò Bulega: “VR46 was voor mij als een tweede familie; de afgelopen zes jaar heb ik de meeste uren per dag gedeeld met Vale, Uccio, Albi, Barbara en mijn vrienden en collega coureurs van de Academy. Ik heb veel geleerd van hun geleerd en ik voel me bevoorrecht om deel uit te maken van deze groep en met trots te kunnen zeggen dat ik een coureur was van mijn grote idool Valentino Rossi. Na zoveel seizoenen in dezelfde kleuren en met dezelfde mensen, is het nu echter de tijd dat ik moet proberen om op mijn eigen benen te staan en nieuwe professionele ervaringen op te gaan doen om mezelf als sportman en als mens completer te maken. Ik wil Valentino Rossi bedanken, die in mij geloofde en voor mij altijd als een grote broer, een vriend, een goed voorbeeld is geweest, en ik hoop dat dit ook altijd zo zal blijven. Ik dank Uccio, een vriend met wie ik altijd een uitstekende relatie en vriendschap heb gehad. Maar de lijst van mensen om te bedanken is eindeloos, maar een speciaal woord van dank zou ik ook graag willen richten aan Sky, zijn hebben altijd in mij geloofd.”

Momenteel bezet Bulega met 16 gescoorde WK punten de achttiende plaats in de tussenstand van het kampioenschap.

Of Bulega de enige coureur is die na afloop van het seizoen afscheid neemt van de VR46 Riders Academy is officieel nog niet bekend. Wel doen er in de MotoGP paddock de laatste tijd geruchten de ronde dat naast Bulega ook Dennis Foggia bezig is aan zijn laatste seizoen als protegé van Valentino Rossi.

 

Handige links Monster Energy Grand Prix České republiky:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App