Niet Loris Baz maar Axel Bassani in 2021 met Motocorsa Racing in WorldSBK

88
axel-bassani
Axel Bassani | foto© WorldSBK.com

Axel Bassani zal in 2021 in de kleuren van Motocorsa Racing zijn debuut maken als coureur in het FIM Superbike World Championship. Nadat Loris Baz lange tijd genoemd werd als opvolger van Tati Mercado heeft Motocorsa Racing nu de knoop definitief doorgehakt en de keus laten vallen op de pas 21-jarige Italiaan.

En weer is er een stukje van de 2021 WorldSBK transferpuzzel opgelost. Het Italiaanse Motocorsa Racing vertrouwt haar Ducati machine komend seizoen namelijk toe aan Axel Bassani.

De 21-jarige Italiaan kwam het afgelopen seizoen uit in de Europese wedstrijden van het FIM Supersport Championship en zal in 2021 zijn debuut gaan maken in het FIM Superbike World Championship.

Bassani is geen onbekende in de WorldSBK paddock, zo debuteerde hij in 2015 in het kampioenschap in de toenmalige EK Superstock 600 klasse. Na in zijn eerste jaar aan twee races deelgenomen te hebben – waarin hij in Magny Cours met een tweede plaats meteen op het podium wist te eindigen – stapte de Italiaan over naar de WorldSSP categorie waar hij deelnam aan de toenmalig WorldSSP Challenge. Niet onverdienstelijk want Bassani mocht zich na afloop van het seizoen als kampioen laten huldigen terwijl hij als twaalfde eindigde in de eindstand van het WorldSSP kampioenschap.

In 2017 nam Bassani opnieuw slechts deel aan twee WorldSSP races maar in hetzelfde seizoen debuteerde hij tevens in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap waarin hij tijdens vier Grand Prix weekenden aan de start verscheen, te weten in Argentinië, Amerika, Spanje en Frankrijk.

In 2018 en 2019 ging Bassani van start in het CIV Superbike-kampioenschap. Ook hier toonde hij met drie podiumplaatsen zijn potentieel en behaalde hij in 2018 met een vijfde plaats zijn beste eindklassering in de eindstand van het kampioenschap.

Na in 2020 teruggekeerd te zijn naar de WorldSSP categorie volgt binnenkort een nieuwe uitdaging als de Italiaan in de kleuren van Motocorsa Racing zijn debuut als coureur gaat maken in het FIM Superbike World Championship.

Axel Bassani: “Ik ben erg blij om aan dit avontuur, deze uitdaging te beginnen samen met het Motocorsa Racing, Lorenzo Mauri en zijn medewerker Roberto Terenghi, die ik heel erg bedank voor de geweldige kans en voor het vertrouwen dat ze me geven. Ik kan niet wachten om met het team samen te gaan werken en om in de loop van het seizoen te groeien, zowel als coureur maar ook als persoon. Eind vorig jaar, na de laatste race van het wereldkampioenschap in Estoril, had ik de kans om een test te doen met hun Ducati V4 RS, maar helaas hebben we toen maar weinig ronden gereden vanwege de slechte weersomstandigheden. Maar in een paar uur die ik samen met het team heb doorgebracht, heb ik de professionaliteit van dit team en hun niveau van bekwaamheid kunnen zien, waardoor ik het meteen heel goed kon vinden met alle jongens. Het zal zeker geen gemakkelijk seizoen worden, er zullen veel uitdagingen zijn, in WSBK gaat niemand over één nacht ijs, maar ik ben er zeker van dat we met de juiste werkwijze samen mooie dingen kunnen laten zien. Ik wil in het bijzonder mijn familie bedanken, omdat ze altijd aan mijn zijde staan. Last but not least, moet ik al onze sponsors bedanken, de historische sponsors die al lang bij ons zijn en alle nieuwe partners, voor hun fundamentele steun. Door samen te werken hebben we mu één van onze meest begeerde doelen kunnen bereiken: rijden in het WorldSBK.”

Loris Baz
De afgelopen tijd werd Loris Baz veelvuldig in verband gebracht met een mogelijke overstap naar Motocorsa. De Fransman en het Italiaanse team konden het echter onderling niet eens worden over de voorwaarden van het contract. Baz, die de afgelopen twee seizoenen in dienst was van het Nederlandse Ten Kate Racing Yamaha, wil echter niets liever dan zijn samenwerking met het in Nieuwleusen gevestigde team voortzetten maar Gerrit- en Ronald ten Kate en teammanager Kervin Bos werken achter de schermen nog steeds keihard aan hun World Superbike plannen voor 2021. Tot op heden kan men Baz nog geen zekerheid geven over het verlengen van hun samenwerking, maar de Fransman blijft vooralsnog wachten. Slagen de genoemde heren uit Nieuwleusen er niet in om hun Superbike plannen voor dit seizoen te verwezenlijken dan zal Baz binnenkort een contract tekenen in Amerika waar hij dan aan de start zal verschijnen in de Superbike klasse van het MotoAmerica kampioenschap.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App