Nieuw Beneteam in 2021: SPR-Sport Production Racing

384
worldssp300

Er zal in 2021 een nieuw Belgisch team zijn opwachting maken in het FIM Supersport 300 World Championship. Het SPR – Sport Production Racing team, dat als doel heeft om de Belgische motorsport te promoten, zal aan de start verschijnen met een mix van vier Nederlandse en Belgische wegracecoureurs.

Met gepaste trots heeft SPR – Sport Production Racing, een ambitieus project dat Belgisch wegracesport terug op de kaart wil zetten, haar plannen bekend gemaakt en bevestigd dat men in 2021deel gaat nemen als team in het Supersport 300 World Championship.

Het nieuw opgerichte wegraceteam heeft maar liefst vier startplaatsen weten te verwerven voor 2021 en zal met competitieve Yamaha R3 motoren voorzien van alle topdata, uitgerust met de beste onderdelen en geprepareerd door gerenommeerde technici onder leiding van een ervaren crewchief, aan de start verschijnen.

Aan ambities geen gebrek want voor 2022 zijn er plannen om het team uit te breiden met een start in het FIM Supersport 600 World Championship, dit om de jonge talenten intern door te kunnen laten stromen.

SPR – Sport Production Racing staat voor kwaliteit, snelheid, transparantie en wil als overkoepelend orgaan jonge coureurs een toekomstperspectief bieden in verschillende wegrace klassen op het hoogste niveau.

Inspirator en sterke man achter SPR – Sport Production Racing is Tony Michiels, internationaal succesvol CEO en vooral: een man met een hart voor motorsport. Als jonge ondernemer raakte hij al snel bezeten van techniek en motorfietsen. Als vriend en compagnon van Michael Paquay proefde hij in de jaren ’90 aan de motorsport op het hoogste niveau. Na het fatale ongeval van Paquay in Monza, meer dan 22 jaar geleden al, zwoer de Belg dat hij nooit meer binnen het motorracen actief zou zijn, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Als sponsor van lokale talenten als Bram Lambrechts en Sasha De Vits raakte Michiels betrokken bij o.a. het NEC, CEV, Red Bull MotoGP Rookies Cup en de Yamaha R3 Cup. Dankzij deze ervaringen en waardevolle contacten bij onder andere Yamaha Europe, Zelos, Red Bull en Dorna is de tijd nu rijp voor een eigen team.

Tony Michiels: “Wij gaan er géén 500 dagen over doen om ons team verder vorm te geven, echter willen wij wél de juiste mensen op de juiste plaats zetten en gaan ook daarbij zorgvuldig te werk. Samen met onze partners (Grafical.be, Mototech, 3DDrawing & Management, Roland Digital Printing Solutions, Argos Solutions, TMC – The Motor Cycle, Illukrative) doen we er alles aan om u zo snel mogelijk meer informatie te geven”

Welke coureurs er komend seizoen voor het team uit gaan komen en de naam van de titelsponsor voor het team zijn nog niet bekend gemaakt. Hierover zal het team binnenkort meer informatie over naar buiten brengen.

 

Handige links Pirelli French Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App