Nieuwe cursusdata RacePlan en Ten Kate Racing Products

60
Cursus Ten Kate Racing Products en Raceplan 2015 | foto© Ten Kate Racing Products

RacePlan en Ten Kate Racing Products organiseren binnenkort weer een aantal technische cursussen gericht op de wegracesport. De cursussen wordt gegeven in een speciaal daar voor ingerichte cursusruimte bij Ten Kate Racing Products waar met behulp van een demonstratiemodel en filmbeelden de cursussen visueel ondersteunt worden.

In 2015 hebben RacePlan en Ten Kate Racing Products in samenwerking met OW Cup organisator CRT Holland voor het eerst een technische cursus opgezet. Deze cursus behandelde de basisbeginselen van vering en de basisbeginselen van datalogging.  Een veelgehoorde opmerking van de deelnemers was destijds dat ze graag meer wilden leren over vering en de verschillende veringcomponenten.

In 2016 werden op basis van het commentaar van de deelnemers twee nieuwe cursussen opgezet. Zo werd er een nieuwe cursus opgezet speciaal over vering en een nieuwe cursus gericht op het gebruik van datalogging.

Ook in deze winterperiode staan er weer een aantal cursussen op het programma, cursussen die worden gegeven in een speciaal daar voor ingerichte cursusruimte bij Ten Kate Racing Products waar met behulp van een demonstratiemodel en filmbeelden de cursus visueel wordt ondersteunt.

OW Cup introductiecursus:
Deze introcursus is speciaal geschreven voor de OW Cup en hierin worden de basisbeginselen van het afstellen van een racemotor behandeld.

Vering speelt een belangrijke rol bij het hard rijden op een circuit. In deze cursus laten men je zien hoe je de instelling van de vering aanpast aan jouw rijstijl. Men gaat in op de rol van demping en rijhoogte en hoe je die kunt aanpassen. Maar ook andere zaken komen aan bod. Denk hierbij aan de banden en aan de tandwielverhoudingen waar je mee rijdt en wanneer je die aan zou kunnen passen.

Tot slot wordt het gebruik van een aantal eenvoudige en goedkope laptimers/datasystemen (de AIM Solo / Solo DL) behandeld en wordt er ingegaan op het nut van een datasysteem en hoe gebruik je dit systeem om harder te rijden. Aan de hand van voorbeelden van data opgenomen op verschillende circuits gaat men hier dieper op in.

Wanneer: zaterdag 20 januari 2018
Meer info: bit.ly/2BPn4NG

Basiscursus vering:
Deze cursus is bedoeld voor coureurs en monteurs van raceteams die meer willen weten over de werking van de veringcomponenten en de invloed die ze hebben op de geometrie van de motor. Het uiteindelijke doel is om deze kennis te gebruiken om een racemotor beter af te stellen en een aantal basis werkzaamheden als veren wisselen zelf uit te kunnen voeren.

Wanneer: zaterdag 3 en 10 februari 2018
Meer info: bit.ly/2DNUzx4

Basiscursus data:
Deze cursus is bedoeld voor coureurs en monteurs van raceteams die meer willen weten van de mogelijkheden die het gebruik van data logging systemen bieden voor het afstellen van een racemotor en het ondersteunen van de coureur.

De nieuwste generatie Superbike machines biedt de mogelijkheid om de coureur elektronisch te ondersteunen. Denk hierbij aan traction control, anti wheely en motorrem (engine brake). In deze cursus wordt bekeken wat deze systemen doen en hoe je ze instelt. Hierbij speelt het analyseren van de data een belangrijke rol.

Wanneer: zaterdag 17 februari 2018 (AIM) en zaterdag 24 februari 2018 (2D)
Meer info: bit.ly/2zsKG4w

 

Lees ook:  Word Racesport.nl supporter en maak kans op fantastische prijzen