NK Junior Moto Racing: Finaleraces in Assen

626

De voorlaatste wedstrijd van het NK Junior Moto Racing werd in Veldhoven onder wisselvallige omstandigheden verreden. Tijdens het laatste raceweekend in Assen was het niet anders: zon en wolken wisselden elkaar af, waarbij het vooral op zaterdag vaak langere tijd en soms erg hard regende. Pas in de middag klaarde het op, maar voor de coureurs te laat om nog op een droge baan te kunnen rijden. Op zondag zou het beter zijn, maar ook toen vielen er juist boven het circuit in Drenthe nog de nodige buien. De meeste kampioenschappen moesten nog beslist worden en de vraag was dan ook wie van de Junior Racers over stalen zenuwen beschikte…

Minibikes Junior A
De Minibike-klassen reden zowel op zaterdag als zondag 2 races, iedere dag op een andere lay-out. Mika Schalken begon aan het weekend met een behoorlijke voorsprong in het kampioenschap, maar de buit was nog niet binnen. Een beetje behouden finishte Schalken op zaterdag de eerste race als derde en de tweede race als tweede, achter een ontketende Sylvain Sinke.nk-junior-assen-1Schalken had daardoor genoeg punten binnen gehaald om het kampioenschap veilig te stellen. Sinke blij met zijn eerste overwinning, Schalken blij met het kampioenschap en dat moet gevierd worden!

nk-junior-assen-2

Ook ontketend: Evan Ruitenberg. Alle eerstejaars junioren hebben dit seizoen flinke stappen gemaakt en Ruitenberg mocht op zondag voor het eerst mee naar het podium voor de derde plaats.

nk-junior-moto-racing-03Maar er was ook pech. Dean van den Berg was hard op weg naar de derde plaats in het kampioenschap, tót het weekend in Assen. Mechanische problemen achtervolgden hem het hele weekend en in de laatste race kwam hij zelfs niet weg bij de start… een nul-score, en daardoor het podium misgelopen. Ruben Brussen en Sylvain Sinke hadden in de eindstand ieder 3 punten meer dan Van den Berg, maar Sinke won alle vier de races in Assen en had daardoor meer overwinningen dan Brussen. Hij mocht met Boyd Veijer en Mika Schalken mee naar het kampioenspodium.

nk-junior-moto-racing-04Eindstand Minibikes Junior A 2022

  1. Mika Schalken
  2. Boyd Veijer
  3. Sylvain Sinke

nk-junior-moto-racing-05Minibikes Junior B
Haal de paraplu’s maar tevoorschijn! Milan Hunneman houdt zichzelf nog even droog voordat hij de baan opgaat.

nk-junior-moto-racing-06De Junior B kreeg het een paar keer flink voor hun kiezen. De regen kwam met bakken uit de lucht maar Finn Testers liet zich niet kisten en reed op zaterdag naar de derde plaats.

nk-junior-moto-racing-07Sem Testers reed op zaterdag naar een vierde plaats.

nk-junior-moto-racing-08Maar het was Senne Botman die op weg was naar het kampioenschap. Op zondag sleepte hij voor het tweede jaar op rij de titel in de Junior B in de wacht.