NK Junior Moto Racing: Finaleraces in Assen

618

De voorlaatste wedstrijd van het NK Junior Moto Racing werd in Veldhoven onder wisselvallige omstandigheden verreden. Tijdens het laatste raceweekend in Assen was het niet anders: zon en wolken wisselden elkaar af, waarbij het vooral op zaterdag vaak langere tijd en soms erg hard regende. Pas in de middag klaarde het op, maar voor de coureurs te laat om nog op een droge baan te kunnen rijden. Op zondag zou het beter zijn, maar ook toen vielen er juist boven het circuit in Drenthe nog de nodige buien. De meeste kampioenschappen moesten nog beslist worden en de vraag was dan ook wie van de Junior Racers over stalen zenuwen beschikte…

Minibikes Junior A
De Minibike-klassen reden zowel op zaterdag als zondag 2 races, iedere dag op een andere lay-out. Mika Schalken begon aan het weekend met een behoorlijke voorsprong in het kampioenschap, maar de buit was nog niet binnen. Een beetje behouden finishte Schalken op zaterdag de eerste race als derde en de tweede race als tweede, achter een ontketende Sylvain Sinke.

nk-junior-assen-1Schalken had daardoor genoeg punten binnen gehaald om het kampioenschap veilig te stellen. Sinke blij met zijn eerste overwinning, Schalken blij met het kampioenschap en dat moet gevierd worden!

nk-junior-assen-2

Ook ontketend: Evan Ruitenberg. Alle eerstejaars junioren hebben dit seizoen flinke stappen gemaakt en Ruitenberg mocht op zondag voor het eerst mee naar het podium voor de derde plaats.

nk-junior-moto-racing-03Maar er was ook pech. Dean van den Berg was hard op weg naar de derde plaats in het kampioenschap, tót het weekend in Assen. Mechanische problemen achtervolgden hem het hele weekend en in de laatste race kwam hij zelfs niet weg bij de start… een nul-score, en daardoor het podium misgelopen. Ruben Brussen en Sylvain Sinke hadden in de eindstand ieder 3 punten meer dan Van den Berg, maar Sinke won alle vier de races in Assen en had daardoor meer overwinningen dan Brussen. Hij mocht met Boyd Veijer en Mika Schalken mee naar het kampioenspodium.

nk-junior-moto-racing-04Eindstand Minibikes Junior A 2022

1. Mika Schalken
  2. Boyd Veijer
  3. Sylvain Sinke

nk-junior-moto-racing-05Minibikes Junior B
Haal de paraplu’s maar tevoorschijn! Milan Hunneman houdt zichzelf nog even droog voordat hij de baan opgaat.

nk-junior-moto-racing-06De Junior B kreeg het een paar keer flink voor hun kiezen. De regen kwam met bakken uit de lucht maar Finn Testers liet zich niet kisten en reed op zaterdag naar de derde plaats.

nk-junior-moto-racing-07Sem Testers reed op zaterdag naar een vierde plaats.

nk-junior-moto-racing-08Maar het was Senne Botman die op weg was naar het kampioenschap. Op zondag sleepte hij voor het tweede jaar op rij de titel in de Junior B in de wacht.

nk-junior-moto-racing-09Eindstand Minibikes Junior B 2022

1. Senne Botman
  2. Milan Hunneman
  3. Finn Testers

nk-junior-moto-racing-10Open Minibikes
De concentratie is af te lezen op het gezicht van Tim van der Linde. Na afwezigheid in Veldhoven was hij er in Assen weer bij en gaf flink partij in de eerste race op zaterdag.

nk-junior-moto-racing-11Toch kon hij Kevin de Jong niet van de winst afhouden. De Jong won beide races op zaterdag, maar pas toen hij de baan af was kwam hij erachter dat zijn voorsprong in het kampioenschap inmiddels 51 punten bedroeg. Met nog 50 punten te vergeven was het kampioenschap dus al veilig gesteld en kon hij alvast een feestje gaan vieren.

nk-junior-moto-racing-12Erik van der Starre eindigde op zaterdag op een tweede plaats, op zondag werd hij derde achter De Jong en Van der Linde. Genoeg punten verzameld voor de tweede plaats in het kampioenschap.

nk-junior-moto-racing-13Eindstand Open Minibikes 2022

1. Kevin de Jong
  2. Erik van der Starre
  3. Joey Oppersma

nk-junior-moto-racing-14Molenaar NSF100 Cup
Met Dean Gouw aan de leiding in de tussenstand maar 6 rijders binnen 18 punten van elkaar waren er nog genoeg kanshebbers voor de titel. Luuk de Vries en Julian van Kalkeren beginnen op zaterdag beide met slechts 3 punten achterstand, opperste concentratie in de regen!

nk-junior-moto-racing-04Douwe Douma is op zaterdag de snelste rookie. De rookies hebben ook een eigen kampioenschap, en daarin gaat Casper Pennings Douma voor.

nk-junior-moto-racing-16JayJay den Hoed won de voorlaatste wedstrijd in een nat Veldhoven en won ook op zaterdag de eerste race op een natte TT Junior Track. In de tweede race schoof hij in leidende positie onderuit.

nk-junior-moto-racing-17Luuk de Vries was de winnaar op zaterdag én zondag en greep daardoor in de laatste race de titel. Kyano Schoo reed steady races en werd op zaterdag vierde en zondag derde. Daarmee verzekerde hij zich in de eindstand van een derde plaats achter Gouw.

nk-junior-moto-racing-18Eindstand Molenaar NSF100 Cup 2022

1. Luuk de Vries
  2. Dean Gouw
  3. Kyano Schoo

Snelste Rookie: Casper Pennings

nk-junior-moto-racing-19Puchshop Racing Cup
De Puchshop Racing Cup zou alleen op zaterdag in actie komen. De kampioen in de Standaardklasse was al bekend: Pascal Mussche. In de Expiklasse ging de strijd tussen Henk Minnen en Bart Dijkhof.

nk-junior-moto-racing-20Dijkhof won de eerste race, terwijl leider in de tussenstand Minnen uitviel met een defecte brandstofconnector.

In de Standaardklasse won Hugo Satter zijn eerste race.

Minnen won de tweede race in de Expiklasse met bijna een minuut voorsprong, maar haalt zijn schouders op. Hij wist dat Dijkhof vierde zou worden en daarmee de titel in de wacht zou slepen.

nk-junior-moto-racing-23Dezelfde kampioenen in de Standaard- en Expiklasse als vorig jaar: Pascal Mussche en Bart Dijkhof.