NK Junior Moto Racing wedstrijddag 3: TT Junior Track Assen

908
ruben-brussen
Ruben Brussen -(JuniorA) | foto© Mariska Grob

Op zaterdag 21 mei keerden de Junior Moto Racing coureurs terug naar Assen voor de derde wedstrijddag van het NK. Op de TT Junior Track werd het seizoen begin april geopend, maar dit keer werd er op een andere lay-out van de baan gereden. Nieuwe kansen voor de jonge talenten, die ondanks de voorspelde regenbuien de regenbanden niet hoefden te laten monteren. De dreigende wolken verdwenen al snel en het beloofde wederom een mooie racedag te worden!

Open 125
Tom Kuil zette zijn zegetocht voort in Assen, nadat hij in Veldhoven al de onbetwiste winnaar was. In Assen was Kuil in de kwalificaties al de snelste en in de eerste race kon alleen Lars ter Veld nog even volgen. Ter Veld reed onbedreigd naar de tweede plaats voor Rick Janssen en Lorenzo Diciccio. Daarachter was de strijd om de vijfde plaats tussen Joey Wessels en Sam Weijers tot aan het einde spannend en werd uiteindelijk door Wessels in het voordeel beslist. De tweede race was de verdeling van de podiumplaatsen hetzelfde: wederom was Kuil een maatje te groot voor Ter Veld en Janssen. Om de vierde plaats werd gestreden door Diciccio, Weijers en Eric Bruns. Het was Diciccio die Bruns achter zich wist te houden en Weijers eindigde als zesde. Het podium van het dagklassement was hetzelfde als dat van de races: 1 Kuil, 2 Ter Veld en 3 Janssen.Puchshop Racing Cup
Als alles klopt bij de Zwitser Kenny Buchser is hij amper te kloppen, maar in de eerste twee wedstrijden van het seizoen reed de pechduivel met hem mee. In Assen klopte alles: hij zou de eerste race met een voorsprong van 10 seconden voor Rienk van der Weide en Henk Minnen finishen. In de tweede race zat de pechduivel bij Minnen op zijn schouder en kon alleen Van der Weide lange tijd aan het achterwiel van Buchser blijven, totdat de Puch van Van der Weide in de laatste ronde problemen met de brandstoftoevoer kreeg. Buchser mocht dan ook aan het einde van de dag de grootste trofee in ontvangst nemen. Van der Weide werd tweede voor Bart Dijkhof. In de Standaardklasse zat het regerend kampioen Pascal Mussche niet mee: zijn splinternieuwe machine weigerde dienst bij beide kwalificaties en snel werd zijn oude maar vertrouwde Puch in gereedheid gebracht. Daarmee won hij beide races voor Jordi Minnen. Jannick Vos wist de laatste podiumplaats veilig te stellen.

Minibikes Junior A
Pech voor de leider in de tussenstand van het kampioenschap: Mika Schalken had kort na de tweede wedstrijd een scheurtje in zijn sleutelbeen opgelopen bij een valpartij… niet met een minibike maar met een step! Hij was wel voldoende hersteld om deel te nemen aan de wedstrijd in Assen maar nog niet helemaal in topvorm. Dat laatste gold ook voor Sylvain Sinke: hij had koorts maar kon in de middag zijn racevrienden nog wel vanaf de zijlijn toejuichen. Hij zag hoe Ruben Brussen in twee foutloze races de overwinning in de wacht wist te slepen nadat hij ook al de snelste was in de kwalificaties. Kortom, de verdiende winnaar in Assen. In de eerste race was het Schalken die lang op de tweede plaats lag maar zijn teamgenootje Dean van den Berg in de eindfase langszij zag komen. Evan Ruitenberg reed pas zijn eerste wedstrijd op Assen, maar lag na de start meteen al knap vierde. Na een mooi gevecht met Vince de Joode moest hij uiteindelijk de vierde plaats aan hem afstaan. In de tweede race was het wederom Schalken die na de start de tweede positie innam maar al snel zijn teamgenootje Van den Berg weer voorbij zag komen, die ook nog eens de snelste rondetijd van zijn klasse noteerde. De Joode reed dit keer onbedreigd naar de vierde plaats. Boyd Veijer, die de eerste race vanuit de pitstraat moest starten, lag lang vijfde maar het was Ruitenberg die in de eindfase dat plekje af wist te snoepen. Aan het eind van de dag mocht Brussen de grootste beker in ontvangst nemen met Van den Berg op een tweede en Schalken op een derde plaats.

Open Minibikes
In Veldhoven was de strijd tussen Kevin de Jong en Tim van der Linde om te snijden en was er pech voor Erik van der Starre. Ook in Assen zou de strijd om de overwinning tussen de drie kemphanen gaan. In de kwalificatie wist Van der Starre zich tussen snelste man De Jong en Van der Linde in te wurmen, maar bij de eerste race waren het De Jong en Van der Linde die het voortouw namen. Na een foutje van De Jong zakte hij terug na de derde plaats, maar één voor één hengelde hij zijn concurrenten weer binnen en won de race. In de tweede race was het Van der Starre die direct na de start de leiding in handen nam, maar al snel nam De Jong de koppositie weer over. Hij voerde het drietal aan tot het halverwege de race mis ging en Van der Linde daar het beste gebruik van maakte. Van der Linde won de race voor Van der Starre en Joey Oppersma. De Jong wist zijn weg nog wel te vervolgen en werd vierde. Daardoor mocht hij mee naar het podium voor de tweede plaats in het dagklassement. Van der Linde schreef de dagzege op zijn naam, Van der Starre werd derde.

Minibikes Junior B
De Junior B klasse sloot het programma af. Milan Hunneman won de eerste twee wedstrijden van het seizoen en was de te kloppen man in Assen. Hij kwalificeerde weliswaar als snelste maar de rondetijden van Finn Testers en Senne Botman waren bijna net zo snel. Het beloofde dan ook een spannende eerste race te worden, waarin Botman brutaal de leiding pakte en Hunneman meekreeg in zijn achterwiel. Met nog een paar ronden te gaan positioneerde Hunneman zich om de aanval in te zetten maar ging daarbij te vroeg op het gas met een val tot gevolg. Finn Testers kon hem daarbij nog net ontwijken en nam de tweede plaats over. Mick Koomen moest hard werken om Sem Testers en Miquel Sinke achter zich te houden. Dat lukte en dat leverde Koomen een mooie derde plaats op. Hunneman wist zijn minibike snel weer aan de praat te krijgen en eindigde de eerste race als zevende achter Gijs Huisman. In de tweede race was Botman wederom de sterkste, hij wist de zo nu en dan sterk aandringende Hunneman tot het vallen van de zwart-wit geblokte vlag achter zich te houden. Finn Testers werd derde, Sinke wist dit keer Koomen achter zich te houden en vierde te worden. In het dagklassement was Botman de onbetwiste winnaar, Finn Testers werd tweede en Hunneman verzamelde genoeg punten voor de derde plaats.

Verslag Molenaar NSF100 Cup: Dean Gouw zegeviert in Assen
Verslag Yamaha R125 Powered by KicXstart: Thije Ligtermoed maatje te groot in Assen

De derde wedstrijddag zit er alweer op, en daarmee bijna de eerste helft van het seizoen. De volgende wedstrijd zal 6 juni op ‘De Tippe’ in Staphorst worden verreden, traditioneel op pinkstermaandag.
Handige links NK Junior Moto Racing Assen (03):

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag • JuniorA
 • JuniorA
 • JuniorA
 • JuniorB
 • JuniorB
 • MolenaarNSF
 • MolenaarNSF
 • MolenaarNSF
 • Open125
 • Open125
 • Open125
 • Open125
 • OpenMinibikes
 • OpenMinibikes
 • OpenMinibikes
 • puchshopcup
 • puchshopcup
 • puchshopcup
 • YamahaR125
 • YamahaR125
 • YamahaR125
Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter