NK SuperCup 1000: Boonen wint in Assen zijn tweede race van het seizoen

111

Jaco Boonen is zaterdagmiddag op het TT Circuit Assen winnaar geworden van de derde NK SuperCup 1000 wedstrijd van het seizoen. De coureur uit Nunspeet kwam na tien ronden als eerste over de finish voor Rinze Luimstra en Cliff Kloots.

Bij de start was het de vanaf pole vertrokken Cliff Kloots die de leiding nam voor Jarco Grotenhuis. Bij de eerste doorkomst was het echter Rinze Luimstra die als leider doorkwam voor Kloots, Jaco Boonen, Roel Hoekstra en de naar de vijfde plaats teruggevallen Grotenhuis.Een ronde later was het echter weer Kloots aan de leiding voor Luimstra, Boonen en Hoekstra terwijl Grotenhuis het viertal moest laten gaan en al vijf seconden prijs moest geven.

Een ronde later moest ook Hoekstra afhaken bij de drie koplopers die er vervolgens een spannende strijd van wisten te maken.

Hoekstra vond even later op de vierde plaats rijdend zijn waterloo.

Halverwege de wedstrijd was het nog steeds Kloots aan de leiding op de voet gevolgd door Boonen en Luimstra terwijl Grotenhuis op ruim tien seconden van het trio als vierde doorkwam en de hete adem in zijn nek voelde van Jeroen van Tigt en Jardo van Huisstede.

In de zevende ronde wisten zowel Van Trigt als ook Van Huistede Grotenhuis te passeren die hierdoor terugviel van de vierde naar de zesde plaats.

Ondertussen hadden Daniel Vermaas en Alexander Klaassen beide de race al moeten beëindigen en hun machines in de pitstraat geparkeerd.

In de voorlaatste ronde was het Boonen die de leiding over had genomen en als leider de laatste ronde indook. De Yamaha coureur had meteen een gaatje weten te slaan op zowel Kloots als ook Luimstra. Boonen gaf deze voorsprong in de laatste ronde niet meer uit handen en kwam na tien ronden als winnaar over de finish.

Luimstra wist in de laatste ronde de vanaf de pole aan de race begonnen Kloots nog te passeren om uiteindelijk ruim twee seconden achter Boonen als tweede de zwart wit geblokte vlag te passeren.

Van Trigt won uiteindelijk de strijd voor de vierde plaats voor Van Huisstede, Grotenhuis, Rintje Ritsma, Michel Burger, Matthijs Keddeman en Rob Juwett.

Naast de al eerder genoemde uitvallers kwam er ook voor Maarten Bekker in de voorlaatste ronde een vroegtijdig einde aan de wedstrijd.