NK SuperCup 1000: Bryan Schouten wint eerste race in Dijon-Prenois

321
schouten
Bryan Schouten - Dijon-Prenois | foto© Mariska Grob

Bryan Schouten heeft donderdagmiddag in het Franse Dijon-Prenois de eerste NK SuperCup 1000 wedstrijd op zijn naam geschreven. De vanaf pole vertrokken Ten Kate Honda Racing Products coureur was na veertien ronden het snelst voor Rinze Luimstra en Renzo van Emmerik.

Tijdens beide kwalificaties was het Bryan Schouten die het snelst was en de Honda coureur mocht dan ook aan het einde van de middag vanaf de pole vertrekken voor de eerste wedstrijd.Cliff Kloots, Rinze Luimstra en Ricardo Brink kwalificeerden zich als tweede, derde en vierde. Alle vier coureurs wisten hun snelste rondetijd op de klok te zetten tijdens de eerste kwalificatie.

Renzo van Emmerik en de Belg Bram Lambrechts wisten als enige twee binnen de top tien hun snelste tijd op de klok te zetten tijdens de tweede deels natte kwalificatie. Hun tijden bleken uiteindelijk goed voor de vijfde en zesde startplaats.

Daniel Vermaas kwalificeerde zich als zevende gevolgd door Michiel Burger, Wout van Heyningen terwijl Alexander Klaassen de tiende startplaats voor zich opeiste.

Wedstrijd
Rond de klok van 17:00 uur stond de eerste wedstrijd op het programma. De start verliep echter niet geheel vlekkeloos. Al voordat de wedstrijd van start ging kwam Rob Houtzagers ten val. De in de NK ProCup 1000 uitkomende Suzuki coureur blesseerde zich daarbij dusdanig dat medische assistentie nodig was en de start van de race uitgesteld werd.

Na enige vertraging kon er gestart worden maar ook deze start verliep zeer rommelig vanwege een crash van Ricardo Brink in de allereerste bocht. De vanaf de zesde plaats op de grid gestarte Lambrechts kwam hierdoor na de eerste ronde als leider door. Niet veel later was het echter de vanaf de pole gestarte Schouten die het heft in handen nam en in zijn slipstream Luimstra mee zag komen.

Tot halverwege de wedstrijd kon Luimstra aanhaken bij Schouten maar in het tweede deel van de race wist de Honda coureur afstand te nemen van de Friese Yamaha coureur.

Na veertien ronden was het dan ook Schouten die als winnaar de finish passeerde. Luimstra kwam op ruim zestien seconden als tweede over de streep terwijl de vanaf de vijfde plaats op de grid gestarte Van Emmerik op bijna dertig seconden van Schouten de derde plaats voor zich opeiste.

Lambrechts, die niet in aanmerking kwam voor de punten, werd vierde gevolgd door Kloots, Vermaas, Klaassen, Burger, Van Heymingen en Jarco Grotenhuis.

Klik op onderstaande links voor een compleet tijdschema, alle volledige uitslagen en een fotoverslag van het evenement.

 

Handige links OW Cup Dijon – Prenois:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag
Livetiming