NK SuperCup 1000: Walraven op pole tijdens vierde OW Cup race

318

Nigel Walraven vertrekt zaterdagmiddag in Assen vanaf de pole in de NK SuperCup 1000 klasse. De Honda coureur was het snelst tijdens de kwalificaties voor Cliff Kloots en Jaco Boonen.

Tijdens de eerste kwalificatie was het Nigel Walraven die meteen een snelste ronde van 1’41.938 op de klok zette, een tijd die vervolgens door niemand meer verbeterd werd en dus voldoende bleek voor de pole voor de later op de dag te verrijden race.In de tweede kwalificatie wisten Cliff Kloots en Jaco Boonen het verschil nog wel iets te verkleinen maar beide Yamaha coureurs moesten uiteindelijk genoegen nemen met de tweede en derde startpositie.

Rinze Luimstra, die vrijdag zijn nieuwe BMW in rook op zag gaan tijdens de vrije trainingen en hierdoor noodgedwongen op zijn Kawasaki van vorig jaar moest starten, noteerde de vierde kwalificatie tijd gevolgd door Maarten Bekker, Roel Hoekstra en Jeroen van Trigt.

Jardo van Huisstede kwalificeerde zich als achtste terwijl Jarco Grotenhuis en Daniel Vermaas de laatste twee plaatsen binnen de top tien voor zich opeisten.

Net als in de NK SuperCup 600 klasse werd ook de tweede kwalificatie in deze klasse onderbroken vanwege een rode vlag situatie.