NK SuperCup 1000: Winst voor Walraven op het TT Circuit Asse

73

Nigel Walraven heeft zaterdagmiddag in Assen de vierde NK SuperCup 1000 wedstrijd van het seizoen op zijn naam geschreven. De Walraven Racing coureur kwam na tien ronden op het TT Circuit als eerste over de finish voor Jaco Boonen en Cliff Kloots.

Terwijl de pitlane open ging voor de coureurs uit de NK SuperCup klasse kwamen er zaterdagmiddag een paar regendruppels naar beneden op het TT Circuit. Na een paar angstige blikken vanuit de pitboxen bleef het gelukkig bij een paar spetters en kon de race op een volledig droog circuit gestart worden.Bij de start was het de vanaf de pole vertrokken Nigel Walraven die de leiding nam. Lang kon de Honda coureur echter niet genieten van zijn leidende positie want het was Jaco Boonen die na de eerste ronde als leider doorkwam voor Rinze Luimstra, de vanaf de tiende plaats op de grid gestarte Daniel Vermaas, Walraven en Jardo van Huisstede.

Bij de tweede doorkomst had Boonen al een klein gaatje weten te slaan op de nog steeds op de tweede plaats rijdende Luimstra die op zijn beurt een kleine voorsprong had op de op de derde en vierde plaats rijdende Walraven en Vermaas. De minder gestarte Cliff Kloots kwam nu als vijfde door.

Een ronde later was het Walraven die ten koste van Luimstra, deze race rijdend op zijn Kawasaki van 2015 aangezien zijn BMW teveel schade op had gelopen bij een crash tijdens de vrije trainingen op vrijdag, naar de tweede plaats kwam.

Voor Peter Politiek was de wedstrijd na drie ronden over vanwege een technisch probleem terwijl Roel Hoekstra een goede eindklassering verloren zag gaan vanwege een uitstapje door het gravel.

Walraven zette vervolgens de achtervolging in op Boonen en in de zesde ronde zat de Honda coureur aan het achterwiel van de coureur uit Nunspeet.

Met nog twee ronden te gaan was het nog steeds Boonen aan de leiding met vlak daarachter een loerende Walraven en op ruim twee seconden gevolgd door Luimstra die op zijn beurt stevig onder druk kwam te staan van de aanstormende Kloots. Op ruim acht seconden kwam Vermaas als vijfde door terwijl Bekker steeds verder terug viel met een wel heel erg rokende Ducati.

Bij het ingaan van de laatste ronde was het Walraven aan de leiding. De Honda coureur sloeg vervolgens meteen een gaatje op Boonen die vanaf de eerste ronde aan de leiding had gereden maar nu duidelijk zijn meerdere moest erkennen in de ervaren Walraven Racing coureur.

Kloots sloeg vervolgens in de laatste ronde nog toe in de strijd voor de laatste podiumplaats door Luimstra terug te verwijzen naar de vierde plaats en deze strijd zo in zijn voordeel te beslissen.

Vermaas passeerde als vijfde over de finish gevolgd door Jeroen van Trigt en Bekker die ondanks zijn technische problemen de wedstrijd tot een goed einde wist te brengen.

De achtste plaats ging naar Jardo van Huisstede voor Jarco Grotenhuis terwijl Yme Jan Hofstee als laatste coureur binnen de top tien de zwart wit geblokte vlag passeerde.