NK SuperCup 600: Rob Hartog wint, volle punten voor Joey Louwes

170
hartog
Rob Hartog (147) | foto© Racesport.nl - Jan Timmerman

Rob Hartog is zaterdagmiddag als eerste over de finish gekomen tijdens de NK SuperCup 600 wedstrijd op het TT Circuit Assen. De Kawasaki coureur was het snelst voor Jaimie van Sikkelerus en Joey Louwes. Aangezien Hartog en Van Sikkelerus als gastrijder deelnamen greep Louwes het maximale aantal OW Cup punten.

Bij de start was het Rob Hartog die als snelste weg was en als leider van het negentwintig coureurs veld de Haarbocht indook.Na de eerste ronde was het dan ook de Kawasaki coureur die de leiding in handen had voor Jaimie van Sikkelerus, Glenn van Straalen, Thijs Peeters, Joey Louwes en Danny van der Sluis.

Hartog, Van Sikkelerus en Van Straalen wisten zich vervolgens iets los te rijden van de op de vierde plaats rijdende Peeters die op zijn beurt een klein gaatje had weten te slaan op Louwes terwijl Van der Sluis na twee ronden al ruim vier seconden prijs moest geven op de drie leiders.

Vooraan het veld wist Hartog vervolgens iets afstand te nemen van de op de tweede en derde plaats rijdende Van Sikkelerus en Van Straalen terwijl even daarachter Louwes zich aan het achterwiel meldde van Peeters.

Bij het ingaan van de vijfde ronde was het Van Straalen die Van Sikkelerus terugverwees naar de derde plaats en de jacht openende op de nog steeds aan de leiding rijdende Hartog.

Terwijl Van Sikkelerus Van Straalen een aantal fiets lengtes afstand zag nemen wist Louwes de vierde plaats van Peeters over te nemen en zich te melden aan het achterwiel van Van Sikkelerus.

Hartog ging vervolgens als leider met een voorsprong van ruim tweeënhalve seconde de laatste ronde in voor Van Sikkelerus die Van Straalen in de voorlaatste ronde terugverwezen had naar plaats drie, Louwes en Peeters.

De leidende positie van Hartog kwam in de laatst ronde niet meer in gevaar. De Noord Hollander kwam na negen ronden met ene voorsprong van ruim twee seconden als winnaar over de finish voor provinciegenoot Van Sikkelerus en Louwes.

Voor Van Straalen duurde de wedstrijd twee ronden te lang, nadat hij in de voorlaatste ronde Van Sikkelerus als langszij zag komen wist in de laatste ronde naast Louwes ook nog Peeters hem een plaats terug te verwijzen met als resultaat een vijfde plaats op de finish. Na afloop gaf Van Straalen op het podium toe dat hijzelf in de twee laatste ronden een paar fouten had gemaakt en dat deze fouten hem de nodige posities hadden gekost.

Van der Sluis kwam na een eenzame wedstrijd als zesde over de finish gevolgd door Manuel Wienen, Frank Nieman, Joël Wienen en Joris Lentfert.

Doordat Hartog en Van Sikkelerus als gastrijders meereden gingen de volle punten naar de dit weekend op een Yamaha debuterenden Louwes terwijl Peeters en de leider in de tussenstand van het kampioenschap als tweede en derde mee mochten naar de huldiging van de vaste OW Cup coureurs.

Door het wegvallen voor de punten van Hartog en Van Sikkelerus kregen de als elfde en twaalfde gefinishte Nick Vlaar en Tomas de Vries de punten voor de negende en tiende plaats toegewezen.

 

Handige links OW Cup Assen 15-07-2017:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag