NK SuperCup 600: (video) Kloots wint finale race, Van der Sluis kampioen

118

De laatste NK SuperCup 600 wedstrijd van het seizoen op het TT Circuit Assen is gewonnen door Cliff Kloots. Danny van der Sluis werd derde, voldoende om de titel veilig te stellen tijdens op een dag die werd overschaduwd door het tragische ongeval waarbij Teus Oskam om het leven kwam.

In tegenstelling tot het normale programma, waar twee wedstrijden op het programma stonden, werd er slechts &eacute;&eacute;n wedstrijd verreden tijdens de finale dag van het 2015 OW Cup seizoen. De wedstrijdleiding besloot voor een aangepast wedstrijdprogramma vanwege het noodlottige ongeval van NK SuperCup 1000 coureur Teus Oskam. &nbsp;Na overleg met de coureurs en de familie van het slachtoffer werd besloten om slechts &eacute;&eacute;n kwalificatie, een vrije training en &eacute;&eacute;n wedstrijd te verrijden voor alle categorien. <br /> <br /> Met name in de NK SuperCup 600 klasse was de strijd voor de titel nog een spannende aangelegenheid waarbij nog drie coureurs, Cliff Kloots, Danny van der Sluis en Coen Bouwmeester, kans maakten op de titel. Bij de start van de wedstrijd was het Thijs Peeters die als eerste de Haarbocht indook maar na de eerste ronde was het Kloots die als leider doorkwam. Kloots wist vervolgens een gaatje te slaan op de rest van het veld.&nbsp; <br /> <br /> Eric Ott kwam vervolgens vanuit het middenveld naar voren en wist al snel de tweede plaats in te nemen. De Yamaha coureur zette vervolgens de achtervolging in op Kloots maar, reed het gaatje nagenoeg dicht om uiteindelijk op de finish 0,504 seconde te kort te komen om Kloots van de winst af te houden.

Achter het tweetal streden Van der Sluis en Peters in de slotfase voor de laatste podiumplaats, een duel dat de coureur uit Staphorst in zijn voordeel wist te beslissen.&nbsp;<br /> <br /> Peters werd dus vierde terwijl de tot aan de laatste wedstrijd in het kampioenschap aan de leiding gaande Bouwmeester genoegen moest nemen met de vijfde plaats. Renzo van Emmerik werd op negen seconden van Kloots zesde voor Henry Compagner, Alex Ott en Joey Louwes.&nbsp;<br /> <br /> Nick Vlaar werd als tiende afgevlagd in de laatste NK SuperCup 600 race van het seizoen.&nbsp; <p><br /> </p> <p><strong>Kampioenschap </strong><br /> De derde plaats van Van der Sluis was voldoende om de titel mee te nemen naar Staphorst. De CVDS coureur bleef in de eindstand Bouwmeester voor terwijl Kloots zijn laatste seizoen in de 600cc klasse afsloot met een overwinning en de derde plaats in het kampioenschap.</p> <p><br /> </p> <iframe width="468" height="263" src="https://www.youtube.com/embed/pQRSVw-r2yY?rel=0" frameborder="0"></iframe> <p><br /> </p> <div><br /> </div> <strong>Handige links OW Cup finale races:</strong><br /> <ul> <li><a href="http://bit.ly/1QPt1XE" target="_blank">Volledig tijdschema en uitslagen</a></li> <li><a href="http://bit.ly/1GDK66F" target="_blank">Live Timing</a></li> </ul> <p><br /> </p> <p><br /> </p> <div><br /> </div> <br /> <!– AddThis Button BEGIN –> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <!–nieuwsbrief link einde –>