North West 200: Blessures John McGuinness ernstiger dan verwacht

133
mcguinness
John McGuinness | foto© Honda Racing

De blessures van donderdag tijdens de trainingen van de North West 200 zwaar ten val gekomen John McGuinness zijn ernstiger dan in eerste instantie werd gedacht. Werd er donderdag gemeld dat de Honda coureur alleen een gebroken been had overgehouden aan de crash, vrijdagmiddag werd bekend dat er sprake is van een gecompliceerde kuit- en scheenbeen breuk, vier gebroken rugwervels en drie gebroken ribben.

Honda Racing kwam vrijdagmiddag met een update over de toestand van John McGuinness naar aanleiding van de zware crash donderdagmiddag tijdens de Superbike kwalificatie van het historische Road Racing event.In het uitgebrachte persbericht laat Honda weten dat McGuinness bij de crash een gecompliceerde breuk heeft opgelopen in zijn zowel zijn rechter kuit- en scheenbeen en dat er daarnaast sprake is van vier gebroken rugwervels en drie gebroken ribben.

McGuinness zal één dezer dagen een operatie moeten ondergaan aan de  breuken in het rechter onderbeen waarbij de artsen een externe stabilisator aan zullen brengen en waarbij de breuk middels een aantal pinnen vastgezet zal worden. Vanwege de vier gebroken rugwervels en drie gebroken ribben zal McGuinness de komende weken een corset moeten dragen.

Vooralsnog zal de 45 jarige Brit nog ongeveer een week in het ziekenhuis moeten blijven alvorens hij met zijn revalidatie kan beginnen.

Jonny Twelvetrees, Honda Racing teammanager: “Helaas heeft het ongeluk van John tijdens de kwalificatie geresulteerd in o.a. een complexe breuk in zijn rechter kuit- en scheenbeen. Het komt als een echte klap voor John en het team, maar hij is in goede handen van de medische staf in het Royal Victorie Hospital. We moeten nu gaan onderzoeken wat er gebeurd is en de Superstock en Superbike race laten schieten. Over een paar weken testen we op Castle Comb alvorens we naar Isle of Man gaan.”

Honda Racing heeft de motor van McGuinness inmiddels weer teruggekregen van de race organisatie en zal een gedetailleerde analyse uit gaan voeren om de exacte oorzaak van de crash te kunnen achterhalen. Het team heeft hierop besloten zich volledig terug te trekken voor de rest van de North West 200 evenement. Door deze teambeslissing zal dus ook Guy Martin niet van start gaan tijdens de Superstock en Superbike races.