Northern Talent Cup: Gorbe wint tweemaal in Hockenheim, Boessenkool zevende

50
De start van de eerste Northern Talent Cup race in Hockenheim | Foto credit: Damon Teerink

De Hongaar Soma Gorbe heeft beide Northern Talent Cup wedstrijden op de Hockenhemring gewonnen. Beide races werden verreden op een deels natte baan. Damian Boessenkool werd zevende in de eerste race. Kas Beekmans werd met een negende plaats de beste Nederlander in de tweede race.

De Northern Talent Cup reed afgelopen weekend hun derde ronde van 2020 op de Hockenheimring. Volgend weekend (2 t/m 4 oktober) staan de afsluitende races van het seizoen voor dit nieuwe kampioenschap op het programma. Dan wordt er gereden op het circuit van Brno in Tsjechië. De vrije trainingen werden afgewerkt in de wisselende weersomstandigheden. Tijdens de kwalificatie kregen de rijders te maken met een opdrogende baan. Kas Beekmans kwalificeerde zich met een zevende tijd als beste Nederlander. Damian Boessenkool zette een elfde tijd. Wel kwam Boessenkool ten val in zijn laatste vliegende ronde. Maik Duin zette een achttiende tijd in de kwalificatie. De Tsjech Jonas Kocourek pakte de pole voor Soma Gorbe en Jakub Gurecky.

Race 1
De eerste race van zaterdagmiddag werd ingekort tot acht ronden. De rijders stonden op slicks klaar toen het licht begon te regenen. De start werd afgebroken, zodat de rijders konden wisselen naar regenbanden. De regen zette niet door, waardoor de half nat was tijdens de race. Aan kop ontstond er een kopgroep van drie met Gurecky, Kocourek en Gorbe. Kocourek kwam halverwege de race ten val, waardoor het duel werd tussen twee rijders om de zege. Gorbe was het sterkste. Achter Gurecky werd Freddie Heinrich derde. Boessenkool reed een goede race, die hij in achtste positie afsloot. Beekmans reed net voor Boessenkool, toen hij in de vierde ronde ten val kwam. Duin pakte één punt door als vijftiende te finishen.

Race 2
Een dag later was de tweede race, maar de situatie voorafgaand aan de race was exact gelijk. Toen de rijders op de grid stonden begon het weer te regenen. Na de opwarmronde gingen de rijders de box in om te wisselen naar regenbanden. Ook werd de race weer ingekort tot tien ronden. Het druppelde nog steeds iets bij de start van de race, maar de baan was grotendeels nog droog. Er bleef een kopgroep van zes rijders van start tot finish bij elkaar. Net als in de eerste race was Gorbe het sterkste. De Hongaar won de race voor Jacopo Hosciuc en Heinrich. Beekmans stuurde in de tweede groep naar een negende plaats. Boessenkool scoorde zijn tweede top-tien klassering van het weekend, door als tiende over de eindstreep te komen. Duin werd eenentwintigste in de tweede race.

Handige links IDM Hockenheim 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App