Northern Talent Cup: Tom Kuil vervanger van Rio Olofsen in TeamNL Open Line

1146
tom-kuil
Tom Kuil

Tom Kuil zal binnenkort zijn debuut gaan maken als coureur in de Northern Talent Cup. De coureur uit Groningen is door TeamNL Open Line aangetrokken als vervanger van de geblesseerde Rio Olofsen.

Rio Olofsen liep afgelopen weekend tijdens de eerste Northern Talent Cup race van de Prosecco DOC Czech Round in Most bij een crash een vervelende blessure op. De coureur uit Harderwijk brak zowel zijn onderarm als ook pols en zal hierdoor voor langere tijd uitgeschakeld zijn. De blessure komt voor Olofsen op een moeilijk moment nu over ruim een week de tweede thuiswedstrijd van het seizoen op het TT Circuit Assen op het programma staat.Om in Assen toch over de gebruikelijke vier Nederlandse rijders te kunnen beschikken heeft TeamNl Open line contact opgenomen met Tom Kuil om als vervanger op te gaan treden in Assen. Voor Kuil, die actief is als coureur in het NK open 125cc kampioenschap en waar hij momenteel de leiding in de tussenstand van het kampioenschap in handen heeft, wordt het zijn debuut in het kampioenschap en het #RoadtoMotoGP programma.

loris-veneman
Loris Veneman – TeamNL Open Line | foto© Randy van Maasdijk

Geheel nieuw is de KTM RC4 machine echter niet voor de Groninger, hij heeft de afgelopen maanden namelijk al veel getraind op een eigen KTM RC4 machine met als doel om goed voorbereid te zijn op een mogelijke start in 2023 in de Northern Talent Cup. Door de blessure van Olofsen krijgt Kuil nu al eerder de kans om zich te laten zien en kennis te maken met de Northern Talent Cup structuur.

Kuil zal tijdens zijn debuut weekend gebruik maken van zijn eigen motor maar kunnen beschikken over de afstellingen en expertise van zijn tijdelijke teamgenoot Loris Veneman.

De Northern Talent Cup coureurs rijden in het weekend van 12 t/m 14 augustus in Assen in het bijprogramma van de Nederlandse ronde van het IDM. Op vrijdag worden er een aantal vrije trainingen verreden waarna de kwalificaties op zaterdag en de races op zaterdag en zondag worden afgewerkt.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter