Northern Talent Cup vanaf 2024 met Honda NSF 250 R machines

962
persconferentie-red-bull-ring
Persconferentie Red Bull Ring | foto© Ben Haarhuis

Tijdens de CryptoDATA Motorrad Grand Prix von Österreich werd er vrijdagmiddag tijdens een speciale persconferentie een nieuw #RoadToMotoGP programma aangekondigd voor jonge talentvolle coureur in Duitsland en Oostenrijk, evenals enkele op stapel staande wijzigingen binnen de Northern Talent Cup. 

Carlos Ezpeleta, Chief Sporting Officer van Dorna Sports, werd vrijdagmiddag tijdens de persconferentie bijgestaan door Hubert Trunkenpolz, lid van de Raad van Bestuur van KTM AG, Fabian Schuster, hoofd motorsport en coördinatie van ADAC, en Alberto Puig, extern directeur van Dorna’s Talent Promotion.Het nieuwe programma heet de “KTM Junior Cup powered by ADAC” en gaat in 2024 van start. De nieuwe Cup vervangt de Oostenrijkse Junior Cup en zal in heel Oostenrijk en Duitsland gebruik maken van KTM RC4 R machines. Hiermee wordt de perfecte springplank gecreëerd tussen de FIM MiniGP World Series en de volgende stap op weg naar de MotoGP: de Northern Talent Cup.

De Northern Talent Cup zal vanaf 2024 ook enkele veranderingen ondergaan. Om de competitie in lijn te brengen met de European Talent Cup in de Finetwork FIM JuniorGP paddock, wordt Honda vanaf volgend seizoen de fabrikant en wordt de Honda NSF 250 R de enige machine voor de Northern Talent Cup.

De Northern Talent Cup richt zich op jonge en talentvolle coureurs uit Noord- en Midden-Europese landen en is ontworpen om op een kosteneffectieve manier een competitieve wegrace competitie te creëren. Dat geldt ook voor de kalender, die ervoor zorgt dat rijders uit de regio niet naar een ander deel van het continent hoeven te reizen om hun carrière op de weg naar de MotoGP voort te zetten. De overstap van KTM naar Honda brengt het materiaal waarmee in het Northern Talent Cup wordt gereden op één lijn met de European Talent Cup, waardoor de opstap naar de Red Bull MotoGP Rookies Cup en/of JuniorGP beter vergelijkbaar is.

De jonge coureurs in Oostenrijk, Duitsland en in heel Noord- en Midden-Europa kunnen in deze nieuwe opzet beginnen in de FIM MiniGP World Series, vervolgens deelnemen aan de KTM Junior Cup powered by ADAC en vervolgens in de Northern Talent Cup om vanuit daar de stap te maken naar de Red Bull MotoGP Rookies Cup of het FIM JuniorGP World Championship. Middels deze nieuwe opzet is er een compleet programma waar coureurs hun vaardigheden kunnen aanscherpen, ervaring kunnen opdoen en onder de meest veilige omstandigheden kunnen racen in hun #RoadToMotoGP.Handige links CryptoDATA Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. 
Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube                            Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’