NTS RW Racing GP: Fraser Rogers als vervanger van Barry Baltus in Portimão

2273
fraser-rogers
Fraser Rogers | foto© Fraser Rogers Racing

NTS RW Racing GP kan komend weekend in Portimão nog niet weer beschikken over de diensten van Barry Baltus. Het enige Nederlandse Grand Prix Team heeft voor de eerste Europese ronde van het 2021 MotoGP wereldkampioenschap, komend weekend op Autódromo Internacional do Algarve, de Brit Fraser Rogers ingeschreven als vervanger van de nog geblesseerde jong Belg.

De start van het 2021 MotoGP wereldkampioenschap verliep voor het Nederlandse NTS RW Racing GP nog niet geheel vlekkeloos. Zo wist Hafizh Syahrin tijdens de eerste twee Grand Prix weekenden op het Losail International Circuit nog geen vrienden te worden met de voor hem nieuwe NTS-machine terwijl Barry Baltus zijn progressie abrupt werd gestopt nog voordat er een wedstrijd gereden was. De jonge Belg kwam tijdens de trainingen van het eerste Grand Prix weekend ongelukkig ten val, een beginnersfout en pure pech. Baltus ging bij het uitrijden van de pitstraat precies op een hobbel aan de binnenkant van het circuit op het gas met een flinke highsider tot gevolg. De NTS RW Racing GP coureur liep hierbij een vervelende polsblessure op waaraan hij in Qatar werd geopereerd.

Terwijl de rest van het veld hun eerste twee Grand Prix weekenden reed stond Baltus langs de kant en bleef zijn NTS machine onbemand in de pitbox staan. Aangezien Baltus op dit moment nog onvoldoende hersteld is van deze blessure moest NTS RW Racing GP manager Jarno Janssen voor komend weekend te verrijden Portugese Grand Prix op zoek naar een vervanger. Dat bleek nog geen makkelijke opgave, maar de Nederlandse teambaas is er in geslaagd en heeft de Brit Fraser Rogers bereidt gevonden om komend weekend in Portimão op te treden als teamgenoot van Syahrin.

De 25-jarige Brit komt normaalgesproken uit in het British National Superstock Championship waar hij komend seizoen actief zal zijn op een Aprilia RSV4 in de kleuren van het IN Competition Aprilia Team.

Geheel nieuw is de MotoGP paddock echter niet, Rogers kwam namelijk in 2009 al op hele jonge leeftijd uit in de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Na een aantal jaren in het British en CEV Moto3 championship te hebben gereden debuteerde de Brit in 2014 op een Supersport machine als coureur in het World Supersport kampioenschap. Dit bleef echter bij een eenmalig optreden waarna de overstap werd gemaakt naar het British National Superstock Championship, het kampioenschap waar Rogers tot op heden actief is en na een aantal mindere jaren dit seizoen de strijd aan wil gaan voor de titel.

Handige links Grande Prémio 888 de Portugal:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter