NTS RW Racing GP: Simone Corsi als vervanger van Steven Odendaal in Misano

437
simone-corsi
Simone Corsi _-NTS RW Racing GP | foto© Randy van Maasdijk

Simone Corsi zal tijdens de eerstvolgende Grand Prix op het Misano World Circuit Marco Simoncelli, de Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini, als vervanger optreden van Steven Odendaal binnen het Nederlandse NTS RW Racing GP.

NTS RW Racing GP en Steven Odendaal maakten een aantal dagen geleden bekend dat men in goed onderling overleg per direct hun onderlinge samenwerking had beëindigd. Het enige Nederlandse Grand Prix Team moest hierdoor op zoek naar vervanger voor de Zuid-Afrikaan. Het meest voor de hand liggend was natuurlijk om Jesko Raffin – de Zwitser is voor komend seizoen al vastgelegd door NTS RW Racing GP als vervanger van Odendaal – op te roepen. Tijdens de eerstvolgende Grand Prix, die van 13 t/m 15 september wordt verreden op het Misano World Circuit Marco Simoncelli, heeft Raffin echter verplichtingen als coureur in de nieuwe MotoE World Cup waardoor teammanager Jarno Janssen op zoek moest naar een alternatief.Dit alternatief heeft de voormalig Grand Prix coureur gevonden, Simone Corsi zal tijdens de Grand Prix op het Misano World Circuit Marco Simoncelli namelijk tijdelijk en vooralsnog éénmalig de plaats innemen van Odendaal.

Corsi, die onlangs op de Red Bull Ring al in actie kwam voor NTS RW Racing GP tijdens een testdag, heeft momenteel geen vaste startplaats nadat hij eerder dit seizoen op een zijspoor raakte bij Tasca Racing waar zijn plaats voor de rest van het seizoen ingenomen wordt door Mattia Pasini.

Het optreden van Corsi is vooralsnog alleen voor de an Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini, de verwachting is dan ook dat Raffin vanaf de Grand Prix in Aragon zijn opwachting zal maken als de nieuwe teamgenoot van Nederlander Bo Bendsneyder. Tijdens de laatste Grand Prix van het seizoen in Valencia zal Raffin echter opnieuw verplichtingen hebben in de MotoE World Cup.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App