Official MotoGP Test Jerez: Maverick Viñales het snelst

373
maverick-vinales
Maverick Viñales | foto© motogp.com

Maverick Viñales heeft maandag op Circuito de Jerez-Angel Nieto de snelste tijd van de dag op de klok gezet. De Monster Energy Yamaha MotoGP Team coureur was het snelst voor het Suzuki duo Alex Rins en Joan Mir.

Voor de MotoGP coureurs stond er maandag nog een vierde dag op het programma in Jerez. Na drie dagen in actie te zijn gekomen tijdens de Red Bull Gran Premio Espana stond er maandag een Offical MotoGP Test op het programma. Van 10:00 tot 18:00 uur kon er onder goede omstandigheden volop getest worden. Ondanks dat de baan beschikbaar was tot 18:00 uur hielden veel van de aanwezige coureurs al eerder voor gezien.Niet iedereen was aanwezig maandag, zo besloot Fabio Quartararo af te zien van deelname vanwege zijn onderarm blessure die hem een dag eerder in de race parten speelde en hem in het tweede deel van de race deed terugvallen van het aan de leiding rijdend naar de dertiende plaats op de finish. De Fransman besloot maandagochtend vroeg al huiswaarts te keren om zich zo snel als mogelijk in zijn geboorteland te laten behandelen aan het vervelende euvel.

Marc Marquez was maandag weliswaar wel aanwezig, maar zoals de Repsol Honda Team zondagmiddag na de race al aangaf wilde hij maandagochtend pas een beslissing nemen over zijn deelname en als hij deel zou nemen dan slechts een aantal ronden te zullen gaan rijden om zo zijn arm en de zaterdag bij zijn crash in de derde vrije training opgelopen nekblessure rust te geven. Marquez had maandagochtend inderdaad last van zijn nek waardoor hij de beslissing nam om slechts zeven ronden te rijden tijdens deze test.

De meest fanatieke coureur was maandag ongetwijfeld Maverick Viñales, de Yamaha coureur reed maar liefst 101 ronden gedurende de dag waarbij hij in zijn 83e ronde een snelste tijd op de klok zette van 1’36.879, een tijd die na afloop van de dag tevens goed bleek voor de snelste rondetijd van de dag.

Achter de Yamaha coureurs waren de twee Suzuki coureurs te vinden op de tijdlijst. Beiden reden aanzienlijk minder ronden dan Viñales maar Alex Rins klokte wel een snelste ronde van 1’36.913, een tijd waarmee hij na afloop van de dag slechts 0.034 seconde prijs hoefde te geven op de snelste tijd van de dag en beiden waren dan ook de enige twee coureurs die maandag een tijd op de klok wisten te zetten onder de 1’37 grens.

Joan Mir, die net als teamgenoot Rins veelvuldig onderweg was met de 2022 Suzuki MotoGP fiets, eindigde de dag met de derde rondetijd achter zijn naam voor Takaaki Nakagami, Johann Zarco, Pol Espargaro, Miguel Oliveira, Luca Marini, Franco Morbidelli en sinds zondagmiddag de nieuwe leider in de tussenstand van het kampioenschap Francesco Bagnaia.

Andere bekende namen op de tijdlijst, Valentino Rossi noteerde de twaalfde tijd van de dag en wist zich daarmee enigszins te herstellen van opnieuw een dramatisch verlopen Grand Prix weekend terwijl Jack Miller slechts de achttiende rondetijd op de klok wist te zetten. Of dit iets te maken heeft met een heel erg gezellig en welverdiend feestje van zondagavond is niet bekend, maar het zou zo maar een kunnen.

Onderstaand de volledige uitslagen:

 Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter