Official MotoGP Test Qatar: Fabio Quartararo het snelst op zondag

5589
fabio-quartararo
Fabio Quartararo | foto© motogp.com

Fabio Quartararo heeft zondag op het Losail International Circuit in Qatar de snelste rondetijd op de klok gezet tijdens de tweede dag van de Official MotoGP Test. De Monster Energy Yamaha MotoGP Team coureur was het snelst voor Jack Miller en de snelste man van een dag eerder Aleix Espargaró.

Om 12:00 uur Nederlandse tijd gingen zondag in Qatar de lichten op groen voor de tweede dag van de Official MotoGP Test. Net als de voorgaande dagen was ook deze keer Suzuki MotoGP testcoureur Takuya Tsuda die als eerste van de in totaal 29 aanwezige coureurs naar buiten ging en een rondetijd op de klok zette.

Naast Tsuda was er ook tijdens deze dag in het eerste uur niet veel actie op de baan, slechts Michele Pirro, de Yamaha met T1 op de kuip en Dani Pedrosa vergezelden de Suzuki coureur.

Niet veel later volgden meerderen het viertaal en na twee uur waren het elf coureurs die een tijd achter hun naam hadden staan. Langzaam volgde ook de rest van het veld en na vier uur was er volop actie en nadat eerder een aantal verschillende namen de lijst aan had gevoerd zagen we op dat moment een Yamaha 1-2-3 bovenaan de tijdlijst (Maverick Viñales, Franco Morbidelli en Fabio Quartararo) terwijl Cal Crutchlow even daarvoor zijn eerste crash als Yamaha MotoGP coureur mee had gemaakt.

Ondanks dat de snelste rondetijd van een dag eerder nog ver uit het zicht bleef was het vervolgens Honda MotoGP testcoureur Stefan Bradl die naar de bovenste plaats op de lijst wist te komen. Niet veel later was het echter de snelste man van zaterdag Aleix Espargaró die de Duitser bovenaan de lijst aanvoerde.

Maar in tegenstelling tot een dag eerder zat het venijn deze keer wel in de staart van de sessie. Met nog iets minder dan een half uur te gaan was het Quartararo die zich bovenaan de lijst meldde en als eerste onder de 1’54 grens wist te duiken. Jack Miller was de volgende die een poging deed en tot aan de voorlaatste sector onder de tijd leek te duiken. De Ducati coureur bleef echter steken op een rondetijd van 1’54.017, een ronde waarmee hij 0,077 sec. tekort kwam op de snelste ronde van Quartararo.

Quartararo, die een dag eerder nog de nodige opstartprobleempjes ondervond maar ons beloofde er zondag gewoon te zullen staan, hield woord en sloot deze tweede dag met een snelste ronde van 1’53.940 af snelste coureur af.

Miller bleef tweede terwijl Aleix Espargaró deze dag genoegen moest nemen met de derde rondetijd van de dag voor Morbidelli en Bradl.

Zarco, die in de beginfase de lijst korte tijd aanvoerde, sloot de dag af met de zesde rondetijd achter zijn naam voor Viñales, Joan Mir, Francesco Bagnaia.

Voor Valentino Rossi is er de komende dagen zeker nog het nodige werk aan de winkel, de negenvoudig wereldkampioen noteerde zondag een snelste ronde van 1’55.708, een rondetijd waarmee hij niet alleen slechts als twintigste de dag afsloot maar tevens maar liefst 1,768 seconde tekort kwam op zijn opvolger in het officiële Yamaha MotoGP team en snelste man van de dag Fabio Quartararo.

Woensdag 10 maart gaat de Official MotoGP Test in Qatar verder, de start van de laatste drie MotoGP testdagen alvorens het 2021 MotoGP seizoen in het weekend van 24 t/m 26 maart op hetzelfde circuit definitief van start zal gaan.

Handige links Official MotoGP Test Qatar 2021:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter