Official MotoGP Test Qatar: Wind en stof zorgen vrijdag vooralsnog voor weinig actie

2387
danilo-petrucci
Danilo Petrucci - Qatar Test vrijdag | foto© motogp.com

Er is vooralsnog weinig actie tijdens de vijfde en afsluitende Official MotoGP Testdag op het Losail International Circuit in Qatar. Een harde wind en een zeer stoffige baan zorgen vrijdag vooralsnog voor weinig spektakel.

De weersvoorspelling beloofden donderdag al weinig goeds voor de vijfde en afsluitende MotoGP testdag op het Losail International Circuit, en de lokale weersvoorspellers in Qatar hadden het bij deze keer bij het rechte eind.

Ondanks dat de lichten om 12:00 uur Nederlandse tijd op groen gingen hebben we in de eerste vier uur van de dag nog maar slechts een tweetal coureurs in actie gezien die één of meerdere ronden en een rondetijd achter hun naam hebben staan.

Na vier uur heeft Pol Espargaró drie ronden gereden en bleef het optreden van Danilo Petrucci zelfs beperkt tot twee ronden.

Pol Espargaró is vooralsnog het snelt van het tweetal maar zijn snelste ronde van 2’01.303 spreekt nog niet echt tot de verbeelding, sterker nog deze is maar liefst acht seconden langzamer dan de snelste rondetijd van de Official MotoGP Test die tot op dit moment nog op naam staat van Jack Miller.

Hopelijk verbeteren de omstandigheden tegen het einde van de dag, zodat we een nog een aantal coureurs op de baan in actie zullen zien komen. Het rijden van een echt snelle rondetijd zal er gezien de huidige omstandigheden waarschijnlijk niet meer inzitten.

Update 17:00 uur
Op dit moment is er een rode vlag situatie, niet vanwege een crash o.i.d. maar vanwege het vele zand op de baan. Op dit moment wordt geprobeerd de baan zo goed en kwaad als mogelijk schoon te maken, lukt dit enigszins dat wordt de sessie hervat, lukt het niet dan is het over en sluiten voor vandaag.

Handige links Official MotoGP Test Qatar 2021:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter