Officieel: Ana Carrasco keert terug in Moto3 en bedankt Kawasaki

4336
ana-carrasco
Ana Carrasco | foto© Kawasaki Racing

Na vijf glorieuze jaren bij Kawasaki, waarin ze in 2018 wereldkampioen werd in het FIM Supersport World Championship, keert Ana Carrasco in 2022 als coureur terug in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

De geruchten waren er al enige tijd maar de kogel is door de kerk, het is officieel. Ana Carrasco keert in 2022 terug in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De Spaanse heeft hiervoor een contract getekend bij Boé SKX Motorsports, het Spaanse Moto3 team waar ze de plaats in gaat nemen van landgenoot David Salvador, de Spanjaard die onlangs door het team werd aangetrokken maar af moet haken vanwege het niet na kunnen komen van zijn sponsorverplichtingen.

Carrasco kwam in de periode van 2013 tot 2015 ook al uit in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. Tijdens haar debuutseizoen in de klasse – rijdend voor het Nederlandse RW Racing GP – behaalde ze tijdens de laatste race van het seizoen in Valencia met een achtste plaats haar enige WK punten in de klasse. Na drie seizoenen maakte ze de overstap naar de Moto2 klasse van het FIM CEV Repsol, maar ook dit werd niet echt een succes. De overstap naar het FIM Supersport 300 World Championship legde haar vervolgens geen windeieren want in 2018 werd ze de eerste vrouwelijke wereldkampioen in een WK-wegrace kampioenschap. In totaal wist ze in deze klasse zeven overwinningen en vierentwintig podium finishes te scoren.

Carrasco is niet alleen een zeer succesvolle racer, maar ook een rolmodel voor vrouwen over de hele wereld. Ze combineert haar racecarrière met een rechtenstudie en is actief met een programma waarin ze de rol van vrouwen in de sport promoot.

Een terugkeer in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap opent de deur naar nieuwe uitdagingen en motivaties. In een door haar huidige Kawasaki team verstuurd persbericht bedankt de Spaanse haar voormalig werkgever

Ana Carrasco: “Racen is zwaar, niet alleen op het circuit waar mensen kijken maar ook op momenten als deze wanneer je moeilijke beslissingen moet nemen. Mijn ambitie is altijd om te groeien als coureur, om mezelf nieuwe doelen te stellen die anderen als onmogelijk zien en om ze te bereiken. Toen mijn ouders mijn eerste minibike kochten en ik begon te racen, was mijn droom natuurlijk zoals elke renner “op een dag wil ik wereldkampioen worden”. Dat heb ik in 2018 bereikt en zelfs nu nog is dat gevoel magisch; maar iedereen die racen begrijpt, weet dat elke racer moet pushen, ambitieus moet zijn en zichzelf steeds weer opnieuw moet testen.
Deze kans om in de Moto3 te rijden is in mijn ogen een logische stap, ook al is de emotionele stap moeilijk. Ik wil iedereen bij Kawasaki bedanken die me echt het gevoel heeft gegeven dat ik deel uitmaakte van een racefamilie. Natuurlijk wil ik ook mijn pitcrew en teamstaf bedanken die me de afgelopen jaren de beste machines hebben gegeven om mee te racen en Provec die een professionele omgeving heeft gecreëerd die gewoonweg ongelooflijk was.
Tot slot wil ik een speciaal woord van dank richten tot Eliseo Escámez, Alvar Garriga, de Roda Brothers en alle teamleden van Provec, die altijd voor me klaarstonden met vriendelijke hulp en advies en echt in me geloofden, en natuurlijk mijn ouders, die deze geweldige reis zijn begonnen. Ik dank jullie allemaal en hoop dat jullie begrijpen dat jullie allemaal een rol hebben gespeeld in het maken van mij tot de coureur en de persoon die ik ben. Ik hoop dat ik jullie vriendelijkheid kan terugbetalen met een tweede wereldkampioenschap. Dank u.”

Carrasco wordt binnen Boé SKX Motorsports teamgenoot van de jonge Spanjaard David Munoz. Munoz zal echter de start van het seizoen aan zich voorbij moeten laten gaan, dit omdat hij nog niet de minimumleeftijd heeft bereikt om in de lichtste klasse van het MotoGP wereldkampioenschap van start te mogen gaan. Landgenoot Gerard Riu zal tot die tijd als vervanger optreden.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter