Francesco Bagnaia maakt na komend seizoen de overstap naar de MotoGP klasse. De Italiaanse Sky Racing Team VR46 Moto2 coureur heeft hierover overeenstemming weten te bereiken met Ducati en het Alma Pramac Racing Team.

Het seizoen 2018 moet nog beginnen maar Sky Racing Team VR46 coureur Francesco ‘Pecco’ Bagnaia heeft zijn toekomst voor 2019 en 2020 al veilig weten te stellen. De Italiaan heeft namelijk een tweejarig MotoGP contract getekend rechtstreeks met Ducati dat hem vanaf het seizoen 2019 onder zal brengen bij Alma Pramac Racing.

Francesco “Pecco” Bagnaia werd geboren in Turijn op 14 januari 1997 en debuteerde in het wereldkampioenschap Moto3 in 2013. In 2014 trad hij toe tot het SKY Racing Team VR46 en behaalde zijn beste resultaat met een vierde plaats tijdens de Franse Grand Prix in Le Mans. Na zijn eerste podium finish in de Franse Grand Prix 2015 was Bagnaia het jaar daarop één van de Moto3 protagonisten met twee overwinningen en vier podia en eindigde hij als vierde in het kampioenschap.

In 2017 verhuisde Pecco met het SKY Racing Team VR46 naar Moto2 klasse en kende daar een geweldig seizoen (vier keer op het podium met twee tweede plaatsen) en eindigde hij als vijfde in het kampioenschap, een plaats waarmee hij tevens de titel ‘Rookie of the Year’ wist te behalen.

Danilo Petrucci
De komst van de jonge Italiaan naar Pramac Racing houdt in dat er in 2019 definitief geen plaats meer zal zijn voor Danilo Petrucci binnen het team. Petrucci had onlangs zelf al aangekondigd dat hij in 2018 voor het laatst actief zal zijn voor zijn huidige team en dat hij het tijd vond voor een contract bij een officieel MotoGP fabrieksteam. Nu Ducati zijn zinnen gezet heeft op een langer verblijf van zowel Andrea Dovizioso als ook Jorge Lorenzo binnen het Ducati Team is de kans wel heel klein dat Petrucci in 2019 nog deel uit zal maken van de Ducati MotoGP familie.