Officieel: Bastianini en Marini in 2021 met Esponsorama Racing in MotoGP

152
ducati-bastianini-marini
Luca Marini en Enea Bastianini samen met hun nieuwe werkgevers | foto© Ducati Corse

Het is officieel, de Moto2 coureurs Enea Bastianini en Luca Marini zullen in 2021 de overstap maken naar de koningsklasse. De twee jonge Italianen hebben een contract getekend bij het Spaanse Esponsorama Racing waar men beiden de beschikking krijgt over een Ducati GP19 machine.

De geruchten waren er al enige tijd en Enea Bastianini liet zich onlangs al ontvallen een MotoGP contract op zak te hebben voor 2021, terwijl Luca Marini de afgelopen tijd al veelvuldig in verband werd gebracht met een overstap naar de koningsklasse.

Zaterdag in Valencia werd het nieuws officieel bevestigd, beide Italianen hebben namelijk een contract getekend bij het Spaanse Esponsorama Racing. Het tweetal zal hier de plaatsen over gaan nemen van de twee huidige Reale Avintia Racing coureurs Johann Zarco en Tito Rabat.

Esponsorama Racing zal in 2021 voor het eerst een team zijn met twee coureus van een vergelijkbaar niveau. Het team zal in 2021 de beschikking krijgen over twee Ducati GP19 machines die gedurende het hele seizoen door Ducati zullen worden voorzien van de benodigde updates.

Raul Romero, Teameigenaar Esponsorama Racing: “Esponsorama Racing toont met de komst van deze twee jonge talenten eens te meer aan welke stappen het team de afgelopen tijd gemaakt heeft, stappen van de staart van de categorie naar de strijd om de voorste posities en dit dankzij de technische en sportieve herstructurering van het team dat is begonnen met de komst van Johann Zarco en de evolutie van Tito Rabat in de afgelopen jaren. De tijd heeft laten zien dat het goed gedaan is en we hebben alleen maar woorden van dank aan onze partners zoals Ducati, Öhlins of Brembo en al onze sponsors. Het feit dat Luca Marini volgend jaar bij ons is binnen de structuur van SKY VR46 is iets dat ons trots maakt, dit omdat het tot op de dag van vandaag één van de sterkste structuren in het kampioenschap is in alle categorieën. Volgend jaar maken we opnieuw een kwaliteitssprong waarbij we hoge verwachtingen hebben om te blijven laten zien dat we een referentieteam zijn in het MotoGP-wereldkampioenschap.”

Luca Marini: “Naar de MotoGP gaan is de droom die elke rijder heeft sinds zijn kindertijd. Deze geweldige kans hebben en die kunnen delen met Sky Racing Team VR46, Esponsorama Racing en Ducati is nog beter. In de afgelopen jaren met het team heb ik veel ervaring opgedaan, ik ben gegroeid en ik heb de eerste belangrijke resultaten behaald. We zitten in een cruciale fase van het seizoen; we zullen hard blijven werken om het maximale doel te bereiken voordat we deze grote stap samen zetten.”

Enea Bastianini: “Ik ben erg blij om de overstap te maken naar de MotoGP met Ducati en Esponsorama Racing. Nu moet ik me concentreren op het afmaken van het seizoen, want ik wil graag als wereldkampioen deze stap maken, hoewel ik weet dat het niet gemakkelijk zal zijn. Het komende seizoen maken verschillende rijders de sprong naar de MotoGP, we beginnen samen met deze snelste rijders ter wereld aan een nieuw avontuur waarin ik denk dat ik samen met het team goede resultaten zal kunnen behalen.”

Of Bastianini als ook Marini een contract getekend hebben bij Ducati en ondergebracht worden bij Esponsorama Racing of dat beide rijders rechtstreeks onder contract staan werd in de communicatie bekend gemaakt. Ondanks dat  Valentino Rossi’s bedrijf VR46 Racing in 2021 nog niet zal beschikken over een MotoGP start zal Marini komend seizoen wel in de VR46 Racing kleuren aan de start verschijnen.

 

Handige links Gran Premio de Europa 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App