Officieel: Darryn Binder in 2022 WithU Yamaha RNF MotoGP Team in MotoGP

3802
Darryn Binder en Lin Jarvis | foto© Yamaha Racing

Darryn Binder zal in 2022 zijn debuut maken in de MotoGP klasse. De Zuid-Afrikaan heeft een contract getekend bij het nieuwe WithU Yamaha RNF MotoGP Team, het satellietteam van Yamaha dat de plaats inneemt van het afscheid nemende Petronas Yamaha SRT.

Het zat er al lang aan te komen maar de kogel is nu definitief door de kerk: Darryn Binder gaat in 2022 de grote sprong maken naar de MotoGP klasse. De Zuid-Afrikaan rijdt nu nog voor het Petronas Sprinta Racing team in de MotoGP klasse en zal dus dezelfde stap maken als Jack Miller in 2015, van Moto3 rechtstreeks naar de MotoGP klasse.

Lees ook: Emilia-Romagna Grand Prix: Veel verrassend en bijzonder MotoGP nieuws op komst
Lees ook: Officieel: RNF MotoGP Team in 2022 Yamaha satellietteam in MotoGP

Het duurde lang voordat de aankondiging kwam, echter was dit voornamelijk omdat er achter de schermen nog van alles moest gebeuren om het nieuwe WithU Yamaha RNF MotoGP Team officieel aan te kunnen kondigen en hun rijders te presenteren. Binder zal teamgenoot worden van de zeer ervaren Andrea Dovizioso, de Italiaan die enkele weken geleden al werd bevestigd voor de rest van 2021 bij het Petronas Yamaha SRT team en voor 2022 bij het nieuwe MotoGP team van Razlan Razali.

Hiermee worden dus ook de geruchten de kop in gedrukt dat Toprak Razgatlioglu eventueel alsnog de overstap zou gaan maken naar de MotoGP klasse. De Turkse coureur blijft in 2022 bij het Pata Yamaha team in het World Superbike kampioenschap.

Onderstaand het persbericht van Yamaha Motor Racing:

Yamaha Motor Co, Ltd. is verheugd de komst van Moto3-talent Darryn Binder aan te kondigen. Hij zal vanaf het MotoGP-seizoen 2022 deel uitmaken van de nieuwe line-up van Yamaha’s RNF MotoGP-team, met een optie om in 2023 bij het team te blijven.

Na twee jaar in de Red Bull Rookies Cup te hebben gereden, begon de Zuid-Afrikaan in 2015 aan zijn fulltime carrière in de Moto3-klasse. In dat jaar werd Binder een bekende naam dankzij zijn broer (Brad Binder), die in 2016 Moto3-kampioen werd. Darryn heeft sindsdien echter al lang bewezen dat hij een uitzonderlijk racetalent is in zijn eigen recht. De 23-jarige staat bekend om zijn harde manier van racen en het benutten van elk beschikbaar gat tijdens een race. Hij heeft tot nu toe al zes Moto3-podiums behaald, waaronder een overwinning tijdens de GP van Catalonië in 2020.

Bovendien maken Darryn Binder’s gretigheid, vurigheid en zeven Moto3-seizoenen ervaring hem een perfecte teamgenoot voor de zeer ervaren Andrea Dovizioso, nu het RNF MotoGP Team aan een nieuw en spannend hoofdstuk begint.

Lin Jarvis – Managing Director van Yamaha Racing: “Ik wil Darryn van harte welkom heten. We zijn verheugd dat hij volgend jaar deel uitmaakt van de Yamaha line-up. We hebben veel gesprekken gevoerd over wie er goed zou passen in de nieuwe opzet van het RNF MotoGP Team. Het is een nieuwe start voor het Yamaha-satellietteam en dat maakt het des te passender om een jonge en gretige rijder als Darryn erbij te hebben, net als Fabio en Franky voor hem deden.

Voor Yamaha is de primaire missie van het satellietteam het ontwikkelen van toekomstige MotoGP-talenten. Darryn heeft in de Moto3-klasse al meermaals laten zien waartoe hij in staat is. We weten dat hij een snelle en vastberaden rijder is die alles in zich heeft om vooraan mee te strijden. De stap naar de MotoGP is uiteraard groot en zal enige aanpassing vergen, maar wij denken dat hij er klaar voor is en Yamaha en het RNF MotoGP Team zullen hem volledig ondersteunen bij deze nieuwe en spannende uitdaging.”

Darryn Binder: “Ik ben ontzettend dankbaar voor deze kans, want het is een levenslange droom geweest om in de MotoGP-categorie te racen. Ik had zeker niet verwacht dat ik de sprong zou maken van de Moto3 naar de hoogste klasse, maar ik geloof dat ik de uitdaging aan kan en ik ben klaar om al het harde werk te verzetten voor 2022.

Mijn doel in het begin zal zijn om gewoon mijn draai te vinden in de MotoGP klasse en zoveel mogelijk te leren om sterker en sterker te worden gedurende mijn rookie seizoen.Ik wil Yamaha en het RNF MotoGP Team heel erg bedanken voor alles wat ze hebben gedaan om dit mogelijk te maken en ook iedereen die betrokken is geweest om mij zover te krijgen. Ik kijk er nu naar uit om aan het einde van dit seizoen voor het eerst op de Yamaha YZR-M1 te rijden.”

Matteo Ballarin (President van Europe Energy Group), Darryn Binder, Razlan Razali (RNF MotoGP Team Principal), Andrea Dovizioso en Lin Jarvis (Managing Director van Yamaha Motor Racing | foto© Yamaha Racing

Later meer …

 Handige links Gran Premio Nolan del Made in Italy e dell’Emilia-Romagna:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter