Officieel: RNF MotoGP Team in 2022 Yamaha satellietteam in MotoGP

2763
Razlan Razali en Lin Jarvis | foto© Yamaha Racing

Het RNF MotoGP Team zal in 2022 deelnemen in de MotoGP klasse als officieel Yamaha MotoGP satellietteam. Het team neemt de plaats in van het afscheid nemende Petronas Yamaha SRT en zal officieel het WithU Yamaha RNF MotoGP Team heten.

Waar in september al bekend werd dat Razlan Razali met zijn nieuw opgezette bedrijf ‘RNF Racing Ltd.’ de komende jaren in de MotoGP klasse actief zou zijn, werd op donderdag 21 oktober officieel bevestigd dat er een samenwerking met Yamaha is. Het RNF MotoGP Team, zoals het team gaat heten, of in zijn volledigheid het WithU Yamaha RNF MotoGP Team, neemt de plaatsen over van het huidige Petronas Yamaha SRT en zal in 2022 het satellietteam zijn Yamaha.

Lees ook: Emilia-Romagna Grand Prix: Veel verrassend en bijzonder MotoGP nieuws op komst

Opmerkelijk is wel dat er een éénjarig contract is getekend, met de mogelijkheid van verlenging in 2023. Wat de precieze redenen zijn voor een contract van slechts één jaar is niet helemaal duidelijk, daarover in de toekomst ongetwijfeld meer. Wel blijft Wilco Zeelenberg betrokken bij het project, de Nederlander wordt de teammanager van het WithU Yamaha RNF MotoGP Team zoals hij dat nu ook al is bij Petronas Yamaha SRT.

Onderstaand het officiële persbericht van Yamaha Motor Racing:

Yamaha Motor Co, Ltd. is verheugd om de ondertekening van een overeenkomst met RNF Racing Ltd. te bevestigen. Het RNF MotoGP Team is klaar voor een nieuw tijdperk als onderdeel van de Yamaha line-up in 2022 en mogelijk ook in 2023 en 2024.

Het Sepang Racing Team wordt omgedoopt tot het RNF MotoGP Team. Voormalig CEO van Sepang International Circuit en teambaas Razlan Razali blijft aan het roer staan. Het team heeft een vijfjarige overeenkomst gesloten met de IRTA, waardoor het team tot 2026 als onafhankelijk team zal blijven deelnemen aan de hoogste klasse van het FIM MotoGP-wereldkampioenschap.

De getekende overeenkomst tussen Yamaha Motor Co, Ltd. en RNF Racing Ltd. voorziet in het leasen van Yamaha YZR-M1 motorfietsen door het satellietteam voor 2022, met de optie om de samenwerking te verlengen voor de FIM MotoGP World Championship seizoenen van 2023 en 2024.

We zijn verheugd om onze samenwerking met het nu omgedoopte RNF MotoGP Team te verlengen. Toen Razlan Razali en het Sepang Racing Team eind 2018 en begin 2019 aan hun MotoGP avontuur begonnen, had niemand kunnen verwachten hoe ze de hoofdklasse stormenderhand zouden veroveren. De indrukwekkende resultaten van seizoen 2019 en uitzonderlijke resultaten van seizoen 2020 onderstrepen de professionaliteit en kwaliteit van dit team dat binnenkort zal worden omgedoopt tot RNF MotoGP Team.

Matteo Ballarin (President van Europe Energy Group), Darryn Binder, Razlan Razali (RNF MotoGP Team Principal), Andrea Dovizioso en Lin Jarvis (Managing Director van Yamaha Motor Racing | foto© Yamaha Racing

Lin Jarvis – Managing Director van Yamaha Motor Racing: “Het kern-DNA van dit team blijft, dus we hebben er alle vertrouwen in om met hen door te gaan als ons officieel ondersteunde satellietteam. Bovendien is Yamaha altijd duidelijk geweest dat het in totaal vier motoren op de MotoGP-grid wil blijven hebben: twee motoren in het fabrieksteam en twee motoren in het onafhankelijke team.

“We zullen ons best doen om het nieuw opgerichte RNF Racing Ltd. te ondersteunen bij het bereiken van hun doelen en om toekomstige talenten de opstap te bieden naar de wereld van Yamaha in de MotoGP.”

Razlan Razali – oprichter en Team Principal van RNF MotoGP Team: We hebben vandaag een historische mijlpaal bereikt voor het nieuwe RNF MotoGP Team. Ik wil Yamaha bedanken voor het vertrouwen dat mij en het team is gegeven voor het komende seizoen, ondanks de veranderingen die dit jaar hebben plaatsgevonden.

“De successen die we samen in de eerste drie jaar van ons partnerschap hebben behaald met overwinningen, podiums, pole positions en prijzen zijn gedenkwaardig geweest en motiveren ons naar grotere hoogten.

“We hebben de ervaring van onze successen uit het verleden, ondersteund door dezelfde sterke en gepassioneerde crew uit onze MotoGP-garage, met een solide rijders line-up, dus we zijn klaar voor een competitieve comeback met Yamaha voor het seizoen 2022.”

Later meer …

 Handige links Gran Premio Nolan del Made in Italy e dell’Emilia-Romagna:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter