Suzuki Racing heeft bekendgemaakt dat Team Suzuki Ecstar teammanager Davide Brivio de Japanse fabrikant gaat verlaten. De succesvolle Italiaanse manager gaat de overstap maken naar het Formule 1 team van Renault.

Zoals gisteren al te lezen was op Racesport.nl gaat Davide Brivio, teammanager van het Team Suzuki Ecstar dat afgelopen seizoen de MotoGP wereldtitel wist te winnen met Joan Mir, Suzuki verlaten. De Italiaan wordt de Team Principal van het Formule 1 team van Renault dat komend seizoen verder zal gaan onder de naam ‘Alpine F1’.

Na acht jaar teammanager te zijn geweest van het Team Suzuki Ecstar hebben Davide Brivio en Suzuki aangekondigd dat hun samenwerking ten einde is gekomen. De Italiaan was ruim twintig jaar actief in het MotoGP wereldkampioenschap en sinds 2013 werkzaam voor Suzuki. Hij was teammanager vanaf de start van het nieuwe MotoGP project van Suzuki en is daardoor medeverantwoordelijk voor de recente successen, met name het MotoGP wereldkampioenschap dat anderhalve maand geleden in de wacht werd gesleept door Joan Mir.

Brivio is uiteraard zeer trots op alle behaalde prestaties met Suzuki maar de Italiaan gaat nu op zoek naar de volgende uitdaging, ditmaal buiten de MotoGP paddock. Het Team Suzuki Ecstar waardeert het werk van Brivio dan ook zeker en kijkt nu naar de toekomst met hoog gestelde doelen voor 2021.

Davide Brivio: “Opeens stond daar een nieuwe professionele uitdaging voor mijn neus en uiteindelijk heb ik besloten om die uitdaging aan te gaan. Het moeilijkste zal zijn om deze fantastische groep mensen te moeten verlaten waarmee ik dit project begonnen ben toen Suzuki terugkeerde in het kampioenschap.

Het is ook lastig om afscheid te nemen van alle mensen die zich gedurende de jaren hebben aangesloten om dit geweldige team te creëren. Vanuit dit oogpunt is het natuurlijk een beetje verdrietig om afscheid te nemen maar tegelijkertijd heb ik veel motivatie voor deze nieuwe uitdaging. Dat was het belangrijkste toen ik moest kiezen tussen het verlengen van mijn contract of een compleet nieuwe weg in te slaan.

Het behalen van een MotoGP titel is iets dat altijd in de geschiedenisboeken van Suzuki zal staan en ook voor mijzelf zal het natuurlijk altijd een heel bijzondere herinnering zijn. Ik wil graag al het management van Suzuki bedanken voor hun vertrouwen in mij wat ze al sinds het begin hebben gehad. Ik wil graag iedereen van het MotoGP team in Japan en op het circuit bedanken, het hele Suzuki netwerk en natuurlijk alle coureurs die voor het team hebben gereden in deze periode, met name Joan [Mir] en Alex [Rins] die een geweldig 2020 seizoen hebben gereden.”

Dat Joan wereldkampioen is geworden is voor mij een droom die werkelijkheid is geworden, ook voor alle mensen die samen met mij hard hebben gewerkt aan dit project. Ik wens het Suzuki team in MotoGP het beste en hoop dat de resultaten alsmaar beter en beter worden. Ik zal altijd een Suzuki fan zijn. Heel erg bedankt Suzuki!”

Shinichi Sahara – Team Suzuki Ecstar Project Leader: “Om eerlijk te zijn was het behoorlijk verrassend nieuws voor ons toen we hoorden dat Davide afscheid gaat nemen van Team Suzuki Ecstar. Het voelt alsof er een deel van mij is weggenomen want ik overlegde altijd veel met hem, wat betreft de ontwikkeling van het team en de machines, en we hebben heel lang samen gewerkt. In 2020 hebben we geweldigde resultaten behaald ondanks de uitzonderlijke en lastige situatie door Covid-19. In 2021 zal een nóg belangrijker jaar voor ons zijn om het momentum vast te houden.

We gaan nu kijken hoe we het beste om kunnen gaan met het ‘verlies’ van Davide. Gelukkig heb ik meestal dezelfde denkwijze als hij en zal het daardoor niet heel lastig zijn om de juiste richting vast te houden als Team Suzuki Ecstar. Wij willen hem het allerbeste wensen voor de toekomst.”

De officiële aankondiging van het Alpine F1 team en de presentatie van Davide Brivio als Team Principal lijkt nu slechts een kwestie van tijd.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App