Officieel: Hafizh Syahrin test met Monster Yamaha Tech 3 in Buriram

158
Syahrin
Hafizh Syahrin | foto© Sepang Circuit

Het Monster Yamaha Tech3 Team heeft middels een officieel persbericht bekend gemaakt dat Hafizh Syahrin tijdens de eerstvolgende MotoGP test in Buriram de plaats in zal nemen van de nog niet volledig herstelde Jonas Foler. Het Franse MotoGP team houdt nog een slag om de arm of de 23-jarige Maleisiër het gehele seizoen de nieuwe teamgenoot wordt van Johann Zarco.

Doken er enkele dagen geleden al de eerste geruchten op dat Hafizh Syahrin in 2018 zijn debuut zou gaan maken als MotoGP coureur, maakte het SIC Moto2 team het afgelopen weekend al bekend dat Hafizh Syahrin komend seizoen niet meer in actie zal komen voor het team en zijn plaats per direct overgenomen wordt door Zulfahmi Khairuddin heeft nu het Monster Yamaha Tech 3 Team middels een officieel persbericht bekend gemaakt dat Syahrin tijdens de eerstvolgende MotoGP test in Buriram als teamgenoot op zal treden van Johann Zarco.In het bericht houdt het Monster Yamaha Tech 3 Team nog een slag om de arm en wordt er alleen nog maar gesproken over de deelname van de 23-jarige Maleisiër aan de eerstvolgende MotoGP test op het Buriram circuit in Thailand. Volgens het bericht wordt er pas na deze test een beslissing genomen over de permanente vervanging van de nog niet geheel herstelde Folger die onlangs te kennen heeft gegeven in 2018 het gehele seizoen niet in actie te zullen komen.

Hafizh Syahrin: “Ten eerste wil ik Herve Poncharal en het gehele Monster Yamaha Tech3 team bedanken voor deze fantastische kans. Ik zal mijn uitsterste best doen tijdens deze drie dagen in Thailand. Voor mij is het rijden op een MotoGP machine gelijk aan een droom die uitkomt. Ik moet toegeven dat ik helemaal door het dolle heen ben na het horen dat ik deze kans krijg. Ik hoop dat ik snel kan laten zien waartoe ik in staat ben. Daarnaast wil ik Razlan (CEO Sepang International Circuit) en alle mensen die mij steunen en dit mede mogelijk gemaakt hebben bedanken. Ik ben ontzettend blij en kijk uit naar de test in Buriram waar ik voor de allereerste keer op een MotoGP machine kan rijden. Ik weet dat ik nog veel zal moeten leren over de Yamaha YZR-M1 en ik wil dan ook graag zoveel mogelijk leren en begrijpen hoe het team werkt, een zeer ervaren team waarvan ik de inbreng zoveel als mogelijk wil benutten. De afgelopen winter heb ik hard getraind, en ik hoop dat dit harde werken zijn vruchten af zal werpen. Ik kan dan ook niet wachten totdat deze test begint.

Hervé Poncharal, Monster Yamaha Tech 3 Teambaas: “Ik ben erg blij en vereerd dat ik de mogelijkheid heb om Hafizh Syahrin bij ons te hebben voor de test in Buriram. Zoals iedereen weet, omdat Jonas Folger onlangs besloot dat hij in 2018 niet kon racen, zijn we op zoek gegaan naar wie de juiste vervangende coureur kon zijn. Na de Sepang test hebben we veel besprekingen gehad en is besloten dat Hafizh Syahrin een zeer goede keuze zou zijn. Op dit moment is het nog maar voor drie dagen, maar ik ben er meer dan van overtuigd dat Hafizh ons gaat laten zien wat hij kan doen. Hij is jong, pas 23 jaar oud, en heeft al enkele podia in de Moto2-klasse achter zijn naam staan, iets dat niet gemakkelijk is. Hij eindigde in 2017 in de top 10 van het Moto2 wereldkampioenschap, iets dat ook een enorme prestatie is, want ik weet hoe moeilijk deze categorie is. Zoals ik altijd heb gezegd, een jonge coureur hebben is veel zinvoller voor het team dan een reeds gevestigde naam. Laten we eerst deze test samen afwerken. Ik kijk ernaar uit en kort na Buriram zullen we een definitieve beslissing nemen. Toch wil ik Razlan Razali van het Sepang International Circuit, die tevens de manager is van Hafizh Syahrin, bedanken.”