Officieel: Jake Gagne completeert Red Bull Honda World Superbike Team

54
gagne
Jake Gagne | foto© Honda Pro Racing

De Amerikaan Jake Gagne wordt in 2018 de teamgenoot van Leon Camier binnen het Red Bull Honda World Superbike Team. Dit nieuws heeft Honda Europe donderdagmiddag middels een officieel persbericht wereldkundig gemaakt.

Een grote verrassing is het al niet meer, de geruchten waren er al enige tijd maar Honda Europe heeft het nieuws nu officieel bevestigd; De Amerikaan Jake Gagne wordt in 2018 de teamgenoot van Leon Camier binnen het Red Bull Honda World Superbike Team.

De 24-jarige coureur, woonachtig in het Amerikaanse San Diego, kwam het afgelopen seizoen al drie keer in actie voor het door Ten Kate Racing Products gerunde World Superbike Team als invaller voor de in mei overleden Nicky Hayden.

Gagne, die in 2017 naast zijn invalbeurten ook een volledig seizoen actief was op een Honda CBR1000RR Fireblade SP2 van het Genuine Broaster Chicken Honda Racing team in het MotoAmerica Superbike Championship, liet als debutant in het World Superbike kampioenschap een goede indruk achter tijdens de weekenden in Laguna Seca, Magny Cours en op het Loisal International Circuit in Qatar.

Deze goede indruk heeft nu dus geresulteerd in een contract voor een volledig World Superbike seizoen.

Jake Gagne: “De kans om een volledig WorldSBK seizoen uit te mogen komen voor het Red Bull Honda World Superbike Team is als een droom die uitkomt. Ik kan Red Bull, Honda en Ten Kate dan ook niet genoeg bedanken voor de kans die men mij heeft gegeven afgelopen seizoen tijdens de drie race weekenden. Ik heb zoveel van hun geleerd en ze heel goed leren kennen, dus ik kijk ernaar uit om in 2018 aan de slag te gaan. 2018 wordt een spannend jaar voor mij, een jaar met veel reizen en racen op de beste circuits van de wereld. Ik wil alle betrokkenen nogmaals bedanken voor deze ongelofelijke kans, ik voel me klaar voor de uitdaging die voor me ligt.”

Lees ook:  Word Racesport.nl supporter en maak kans op fantastische prijzen