Het Reale Avintia Racing Team heeft maandagmiddag middels een officieel persbericht wereldkundig gemaakt dat Johann Zarco in 2020 het team komt versterken. De Fransman zal komend seizoen samen met Tito Rabat het rijdersduo van het team vormen in de koningsklasse.

De kogel is door de kerk, Johann Zarco is komend seizoen definitief actief als coureur in de koningsklasse. Een geheim zal het voor velen niet meer zijn maar de Fransman heeft zijn handtekening gezet onder een contract met Ducati die hem vervolgens in 2020 onder zal brengen bij het Spaanse Reale Avintia Racing Team.

Zonder slag of stoot ging het echter allemaal niet, zo maakte Zarco onlangs in Valencia nog kenbaar geen vertrouwen te hebben in Avinta Racing als team, het team derhalve niet te zien als een topteam en de voorkeur te geven aan een terugkeer naar de Moto2 klasse.

Zover kwam het echter niet, zowel Dorna als ook Ducati gingen zich ermee bemoeien. Dit resulteerde er in eerste instantie in dat Ducati het contract met Avintia Racing verlengde en hun een nieuwe status gaf als officieel Ducati MotoGP satellietteam. Zarco ging vervolgens in overleg met Ducati en die hebben hem naar nu bekend is geworden weten te overtuigen.

De Fransman heeft een eenjarige overeenkomst getekend bij Ducati. Ducati brengt hem vervolgens onder bij het Reale Avintia Racing Team. Maar wat misschien nog wel belangrijker is, Zarco wordt niet alleen ondergebracht bij het Spaanse team maar er zullen ook twee ervaren Ducati engineers en twee ervaren Ducati elektronica specialisten de Fransman vergezellen.

Johann Zarco: “Ik ben erg blij dat ik nu officieel bekend kan maken dat ik getekend heb bij Ducati om in 2020 in de MotoGP klasse uit te komen voor het Reale Avintia Racing Team. Mijn linker enkel geneest goed en ik kan nu met mijn familie genieten van de winterstop en heel snel mijn training weer hervatten.”

Zarco zal, net als Rabat, binnen het team de beschikking krijgen over een Ducati Demosedici GP19, een machine waarmee dit seizoen o.a. Andrea Dovizioso en Danilo Petrucci onderweg waren.

De nieuwe Reale Avintia Racing Team coureur zal voor het eerst op de baan te vinden zijn op de Ducati GP19 tijdens de eerste wintertesten van 2020 in Sepang, welke van 7 tot 9 februari op het programma staan.

 

Handige links MotoGP Test Jerez de la Frontera:

Tijdschema en volledige uitslagen

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App