Officieel: Johann Zarco vertrekt na dit seizoen bij Pramac Racing

4947
johann-zarco
Johann Zarco | foto© Pramac Racing

Het zat er aan te komen maar zondagmiddag na afloop van de MotoGP race op de Red Bull Ring hebben Johann Zarco en het Prima Pramac Team officieel bekend gemaakt dat er na dit seizoen een einde komt aan hun samenwerking. De Fransman reed drie jaar in dienst van het Italiaanse MotoGP team.

De geruchten waren er al enkele dagen maar de kogel is nu definitief door de kerk, na drie seizoenen gaan aan het einde van het huidige MotoGP seizoen de wegen scheiden van Johann Zarco en het Prima Pramac Team. Van 2021 tot nu heeft de Fransman in totaal 12 podiumplaatsen behaald in de kleuren van het team: 4 in 2021, 4 in 2022 en nog eens 4 in het huidige seizoen.

Johann Zarco (Prima Pramac Team coureur): “Ik heb vier jaar bij Ducati doorgebracht, waarvan drie jaar bij het Pramac-team, en ik ben erg tevreden met wat we samen hebben opgebouwd en bereikt. In 2021 eindigde ik als vijfde in het kampioenschap, mijn beste MotoGP-resultaat ooit, maar mijn doel is om het dit jaar nog beter te doen. Aan het einde van dit seizoen vertrek ik met een glimlach omdat het team en Ducati me zoveel hebben gegeven en we samen hebben gevochten voor belangrijke prestaties. Volgend jaar sta ik voor een nieuwe uitdaging, maar voor nu wil ik dit kampioenschap samen met mijn team op de best mogelijke manier afsluiten. Ik bedank het hele team, Ducati en alle mensen die met mij hebben samengewerkt in de jaren die we samen hebben doorgebracht. Het uiteindelijke doel blijft om op de hoogste trede van het podium te staan en trots het Franse volkslied, La Marseillaise, te zingen samen met Paolo Campinoti, die ik oprecht bedank voor alle steun die hij me vanaf de eerste dag heeft gegeven.”

Zarco en het Pramac Team, in samenwerking met Ducati Corse, zullen blijven streven naar de beste resultaten in alle nog resterende races in 2023, te beginnen met de Grand Prix van Catalunya die over tien dagen op het programma staat.

Waar Zarco na dit seizoen zijn actieve motorsport carrière voort gaat zetten is (officieel) nog niet bekend. Het moge duidelijk zijn dat een officiele aankondiging niet lang meer op zich zal laten wachten. Hetzelfde geldt voor zijn opvolger binnen het Prima Pramac Team, voor de oplettende Racesport.nl bezoeker zullen beide aankondigingen echter geen verrassing meer zijn.Handige links CryptoDATA Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. 


                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’