Officieel: Kaito Toba in 2020 naar Red Bull KTM Ajo Moto3

557
kaito-toba
Kaito Toba (l) en Red Bull KTM Ajo teambaas Aki Ajo | foto© Red Bull KTM Ajo

Kaito Toba maakt in 2020 de overstap van Honda naar KTM. De 19-jarige Moto3 coureur heeft hiervoor een contract getekend bij het Red Bull KTM Ajo Team. Toba is de tweede Japanner in korte tijd die komend seizoen de overstap maakt van Honda naar KTM.

Nadat een week geleden al bekend werd dat Ayumu Sasaki in 2020 de overstap zal maken van Honda naar KTM (Red Bull KTM Tech3) heeft nu ook Kaito Toba het voorbeeld van zijn landgenoot gevolgd.De winnaar van de eerste Moto3 race van het seizoen in Qatar zal in 2020 de overstap maken van Honda Team Asia naar het Red Bull KTM Ajo Team van de Finse teambaas Aki Ajo.

Kaito Toba: “Ik ben heel erg blij om komend seizoen uit te komen voor Red Bull KTM Ajo. Het team huisveste in het verleden grote namen en heeft al diverse wereldtitels in de wacht weten te slepen. Het is dan ook een grote eer om deel uit te mogen maken van deze familie. Ik kijk er erg naar uit om met hen samen te gaan werken. Mijn doel voor komend seizoen is om competitief te zijn in alle sessies en alle races en de best mogelijke resultaten te scoren.”

Komend seizoen wordt het vierde seizoen van de Japanner in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. Toba werd dit seizoen in Qatar de eerste Japanner sinds twaalf jaar die een race wist te winnen in de Moto3 klasse.

 

Handige links Gran Premio Michelin de Aragon:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App