Officieel: KTM bevestigt samenwerking met Tech3 Racing vanaf 2019

8
KTM
Vanaf 2019 zullen er 4 KTM RC16 machines actief zijn in de MotoGP | foto© KTM images

Vanaf het MotoGP seizoen 2019 zal KTM Factory Racing de krachten bundelen met Hervé Poncharal en zijn Tech3 Racing team. KTM zal hierdoor vanaf 2019 met een sterk satellietteam en vier gelijkwaardige KTM RC16 machines actief zijn in het MotoGP wereldkampioenschap.

Onlangs werd bekend dat Hervé Poncharal en Tech3 Racing na een samenwerking van 20 jaar hun samenwerking met Yamaha het einde van het seizoen 2018 niet zouden verlengen. Ondanks dat er de afgelopen tijd al volop gehint werd aan een nieuwe samenwerking tussen het Franse satellietteam en de Oostenrijkse motorenfabrikant is het nieuws maandag 05 maart door KTM officieel bevestigd. Tech3 Racing en KTM zullen vanaf komend seizoen hun krachten bundelen en samen actief zijn in de koningsklasse.

KTM is al vele jaren actief in de lichtste klasse van het MotoGP wereldkampioenschap en sinds 2017 tevens in de Moto2 als ook in de MotoGP klasse. Na de vele successen in de Moto3 klasse werden er in 2017 meteen in het eerste jaar ook de nodige successen geboekt in zowel de Moto2 als ook in de MotoGP categorie. Zo werden er in de Moto2 klasse meteen al overwinningen geboekt en wist men in de koningsklasse al zeven keer een top tien klassering te scoren.

KTM Motorsport zal ernaar streven om in alle drie de categorieën haar positie te versterken, zo zullen er in 2018 al meerdere Moto2 machines ingezet worden, een trend die na deze officiële bevestiging vanaf 2019 ook gevolgd zal worden in de MotoGP klasse.

In 2018 zullen Pol Espargaró en Bradley Smith nog de enige twee coureurs zijn die in de MotoGP klasse actief zullen zijn op een KTM RC16, vanaf het seizoen 2019 zal dit aantal uitgebreid worden tot een viertal machines waar er dus twee ingezet zullen worden door Tech3 Racing.

Pit Beirer (KTM Motorsport Director): “We zijn erg blij om vanaf 2019 onze krachten te bundelen met Tech3 in de MotoGP klasse. Het team heeft jarenlange ervaring en heeft in dit kampioenschap al veel goede resultaten behaald. Hun professionele structuur zal ons nog sterker maken. Het hebben van vier KTM RC16 machines in het MotoGP veld is ook een grote stap voor ons, zowel voor de ontwikkeling van onze MotoGP-fiets als voor de uitbreiding van de structuur van KTM in het paddock. Met deze samenwerking is er van de Red Bull Rookies Cup tot aan de MotoGP een duidelijk pad naar de top. We kijken ernaar uit om een goede samenwerking aan te gaan en ik ben Hervé Poncharal dankbaar voor het toekomstige vertrouwen in KTM.”

Wie vanaf het seizoen 2019 het rijdersduo zullen vormen voor het nieuwe Tech3 Racing KTM is op dit moment nog niet bekend. Poncharal stak de afgelopen weken echter niet onder stoelen of banken dat hij zijn huidige topcoureur Johann Zarco ook na dit seizoen graag in voor zijn team wil behouden. Of dit het geval zal zijn en of dit in zijn eigen KTM Junior Team of in het officiële Red Bull KTM Factory Racing zal zijn is vooralsnog nog onduidelijk.

 

Handige links Official MotoGP Test Qatar:

Tijdschema en volledige uitslagen