Officieel: Lorenzo Baldassarri in 2022 met Evan Bros Yamaha in WorldSSP

2050
lorenzo-baldassarri
Lorenzo Baldassarri | foto© Yamaha Racing

Lorenzo Baldassarri maakt in 2022 zijn debuut als coureur in het FIM Supersport World Championship. De voormalig Moto2 coureur gaat uitkomen voor het Evan Bros Yamaha WorldSSP Supported Team, het team waar hij de opvolger wordt van de onlangs bij het team vertrokken Steven Odendaal.

Na o.a. Philipp Öttl, Randy Krummenacher, Steven Odendaal, Dominique Aegerter, Nicolo Bulega hem voorgingen is Lorenzo Baldassarri de volgende coureur die de overstap maakt van de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap naar de WorldSSP klasse binnen het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap.

Baldassarri heeft hiervoor een contract getekend bij het Evan Bros Yamaha WorldSSP Supported Team waar hij de teamgenoot gaat worden van Peter Sebestyen en de plaats inneemt van de Zuid-Afrikaan Steven OIdendaal – de runner-up van het afgelopen seizoen – die onlangs besloot zijn contract met het Italiaanse team niet te verlengen.

Lorenzo Baldassarri: “Ik kijk uit naar een nieuwe uitdaging in het FIM Supersport World Championship met het Evan Bros Yamaha WorldSSP Supported Team en Yamaha. Ik ben erg blij en gemotiveerd, dus ik zal me zo goed mogelijk voorbereiden om klaar te zijn voor de start van het seizoen. Ik wil graag de mensen om me heen bedanken die me hebben gesteund, evenals het team, dat me deze kans heeft gegeven. Ik ben er zeker van dat ik opgenomen ben in een zeer solide project met zeer professionele mensen. Mijn belangrijkste doelen zijn om altijd het beste van mezelf te geven, me zo snel mogelijk aan te passen aan de categorie en meteen te gaan vechten voor de posities die tellen. Ik kan niet wachten om op de motor te stappen voor de tests en ik kijk uit naar de start van het seizoen.”

Fabio Evangelista, teameigenaar Evan Bros Yamaha WorldSSP Supported Team: “Ik ben erg tevreden dat ik eindelijk de line-up van het team compleet heb. Na het “afscheid” van Steven Odendaal, die ik bij deze nog eens speciaal wil bedanken, hebben we tot de voorlaatste ronde gevochten voor de wereldtitel en met de bevestiging van Peter Sebestyen, in wie ik veel vertrouwen heb, zijn we erin geslaagd om de overeenkomst met Lorenzo af te ronden. Ik denk dat Lorenzo, samen met het hele team, een zeer sterk en zeer gemotiveerd duo zal vormen. Ik heb Lorenzo pas de laatste maanden persoonlijk leren kennen, en dag na dag begon ik hem meer en meer te mogen: Ik ben er zeker van dat hij, dankzij de familiale sfeer binnen ons team, opnieuw zijn volledige potentieel zal kunnen tonen. Ik wil Yamaha Motor Europe bedanken, die ons geholpen heeft bij het welslagen van de operatie, en in het bijzonder Andrea Dosoli, met wie ik door de jaren heen een fantastische relatie heb gehad.”

Lorenzo Baldassarri
Baldassarri werd op 11 november 1996 geboren in San Severino Marche en kan inmiddels bogen op een indrukwekkend palmares. Hij werd in 2011 kampioen in de Red Bull MotoGP Rookies Cup en maakte in 2013 zijn debuut in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. Het jaar daarop stapte hij over naar de Moto2, een categorie die veel beter bij zijn fysieke eigenschappen bleken te passen.

Na een leerzaam seizoen scoorde Baldassarri in 2015 zijn eerste podium in de categorie, waarna hij in 2016 zijn eerste overwinning behaalde. Na een overgangsjaar toonde hij zijn talent opnieuw in 2018, toen hij weer wist te winnen en nog eens vier keer op het podium eindigde, waarmee hij het seizoen binnen de top vijf afsloot.

2019 opende hij vervolgens op fabelachtige wijze, met drie overwinningen op rij, terwijl hij zevende werd in het eindklassement. In 2020 stond hij opnieuw op het podium, maar in 2021 verhinderden enkele problemen hem om te schitteren. In acht Moto2-seizoenen scoorde Baldassarri in totaal vijf overwinningen en 12 podiumplaatsen.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter