Officieel: Lorenzo Dalla Porta in 2020 met Italtrans Racing in Moto2

497
lorenzo-dalla-porta
Lorenzo Dalla Porta | foto© Leopard Racing

Lorenzo Dalla Porta maakt in 2020 definitief de overstap naar de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De huidige leider in de tussenstand van het Moto3 kampioenschap heeft hiervoor een tweejarig contract getekend bij het Italtrans Racing Team.

Nadat onlangs de nummer 2 in de tussenstand van het Mo3 wereldkampioenschap Aron Canet al een een contract tekende bij het Sama Qatar Ángel Nieto Team, het Moto2 team van Jorge “Aspar” Martinez, is nu ook de overstap van Lorenzo Dalla Porta naar de Moto2 klasse officieel bevestigd.  Dalla Porta tekende een tweejarig contract met het Italtrans Racing Team, waar hij opnieuw zijn voormalige teamgenoot Enea Bastianini zal treffen.Lorenzo Dalla Porta: “Ik ben erg blij dat ik de kans krijg om deel uit te maken van het Italtrans Racing Team. Het is een referentiepunt in de Moto2-klasse. Het is een geweldig gevoel om met hen de stap naar de hogere categorie te zetten. Ik hoop dat het een belangrijk jaar wordt waarin we goede resultaten zullen boeken. Ik wil het hele team bedanken voor hun steun.”

Met de komst van Dalla Porta en het aanblijven van Bastianini is er komend seizoen binnen het Italtrans Racing Team geen plaats meer voor Andrea Locatelli. Waar de Italiaan na dit seizoen zijn carrière voort zal zetten is nog niet bekend.

 

Handige links GoPro British Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App