Officieel: Manzi in 2023 teamgenoot Navarro bij Ten Kate Racing

2920
stefano-manzi
Stefano Manzi | foto© Ten Kate Racing

Ten Kate Racing heeft haar rijdersbezetting voor het 2023 FIM Supersport World Championship seizoen rond. Nadat het team eerder al Jorge Navarro contracteerde kan het in Nieuwleusen gevestigde team nu Stefano Manzi officieel bevestigen als teamgenoot van de Spanjaard.

Ten Kate Racing gaat in 2023 op jacht naar succes in het FIM Supersport World Championship met een ijzersterk rijdersduo. Na de eerder al aangekondigde Jorge Navarro heeft het team uit Nieuwleusen aan de vooravond van de Kerst ook Stefano Manzi gecontracteerd voor haar 2023 World Supersport campagne. De Italiaan zal komend seizoensamen met Navarro op een door Ten Kate Racing geprepareerde Yamaha YZF-R6 op jacht gaan naar succes in het FIM Supersport World Championship.Manzi, geboren op 29 maart 1999 in Rimini, maakte in 2012 zijn internationale wegracedebuut als coureur in de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Na drie seizoenen, waarin hij twee keer als derde eindigde in de eindstand, debuteerde hij in 2015 in de lichtste klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. In 2017 werd de overstap gemaakt naar de Moto2 klasse, de klasse waarin hij vijf seizoenen actief was. In 2022 maakte de VR46 Racing Academy protegé de overstap naar het FIM Supersport World Championship.

Met drie podiumfinishes, waaronder een overwinning begin oktober in Portimão, sloot Manzi zijn debuutseizoen in de klasse af met 209 gescoorde WK-punten en een zesde plaats in de eindstand van het kampioenschap. Voor het in Nieuwleusen gevestigde team voldoende redenen om de 23-jarige Italiaan een contract aan te bieden voor het seizoen 2023.

Stefano Manzi: “Dit is één van de beste kerstcadeaus die een coureur zich kan wensen: het is fantastisch om een contract bij Ten Kate Racing te mogen tekenen. Ik heb heel veel vertrouwen in dit project van Ten Kate Racing en Yamaha, Na een eerste jaar in het World Supersport kampioenschap denk ik dat dit de perfecte combinatie is om mijn potentie te laten zien. Ik kan niet wachten om de baan op te gaan en samen te werken met dit team.”

Kervin Bos – Ten Kate Racing teammanager: “Aan het eind van dit jaar kunnen we terugkijken op een geweldig seizoen met zowel de rijderstitel als het teamkampioenschap: een periode waar we ontzettend trots op zijn. Nu kijken we vooruit naar 2023 en waar we eerder al Jorge Navarro hebben aangekondigd kunnen we nu met trots bekendmaken dat Stefano Manzi zijn teamgenoot wordt bij Ten Kate Racing in het World Supersport kampioenschap. De jonge Italiaan uit de stal van de VR46 Riders Academy heeft naast veel Grand Prix ervaring ook al een jaar in het WorldSSP kampioenschap gereden, en niet zonder succes. We zijn heel trots op deze rijdersbezetting voor 2023 en willen Stefano van harte welkom heten en veel succes wensen. We kijken ernaar uit om eind januari voor het eerst samen in actie te komen tijdens de test op het Autódromo Internacional do Algarve in Portimão.”

Manzi en ook Navarro zullen in januari tijdens een geplande voorjaarstest in Portugal voor het eerst in actie komen op de Ten Kate Racing Yamaha YZF-R6.