Officieel: Niccolò Antonelli in 2021 naar Esponsorama Racing

529
niccolo-antonelli
Niccolò Antonelli (l) en Esponsorama Racing teamdirecteur Ruben Xaus | foto© Esponsorama Racing

De eerste vorm van een samenwerking tussen Esponsorama Racing (Avintia Racing) en VR46 Racing lijkt een feit. Het Spaanse Moto3 Team heeft zaterdag in Valencia officieel bekend gemaakt dat Niccolò Antonelli het team in 2021 komt versterken, dat men met twee man aan de start zal verschijnen in de Moto3 klasse en dat de Italiaan de teamgenoot zal worden van Carlos Tatay.

Niccolò Antonelli, lid van de VR46 Riders Academy, zal in 2021 de overstap maken naar het Spaanse Esponsorama Racing. De overstap van de Italiaan is een eerste stap in de samenwerking tussen VR46 Racing en het Spaanse Moto3 Team. Na dit seizoen zal het Sky Racing Team VR46 namelijk haar activiteiten beëindigen en één van de Moto3 starts en het huidige KTM-materieel overhevelen naar Esponsorama Racing. Deze deal is een onderdeel van een grotere overeenkomst, een overeenkomst waar Valentino Rossi zijn halfbroer Luca Marini een plaats wil aanbieden in de MotoGP en daarbij de start nodig is van Tito Rabat die momenteel uitkomt voor Esponsorama Racing.Het zal komend seizoen de eerste keer zijn dat Esponsorama Racing in de Moto3 klasse met twee rijders vertegenwoordigd zal zijn, dit met dank aan VR46 Racing en de steun van KTM die het team zal voorzien van het best mogelijke materiaal.

Niccolò Antonelli: “Ik ben heel blij om volgend jaar deel uit te maken van dit geweldige team. Ik kijk er nu al naar uit om aan het volgende seizoen te beginnen, een seizoen waarin ik mijn best zal doen en me tweehonderd procent zal voorbereiden om de snelste te zijn.”

Carlos Tatay: “Ik ben erg blij om nog een jaar in het team te blijven, het zal mijn tweede volledige seizoen zijn waarin we zullen blijven werken om de best mogelijke resultaten te bereiken.”

Nu deze eerste aankondiging een feit is lijkt het nog slechts een kwestie van tijd alvorens de overstap van Luca Marini naar de koningsklasse zal worden aangekondigd. Hoe de constructie er precies uit zal zien is nog niet bekend, de eerste geruchten zijn echter wel dat Marini in een speciale en eigen VR46 livery zijn MotoGP debuut zal gaan maken.

 

Handige links Gran Premio de Europa 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App