Officieel: Pérez vervangt Loi bij Reale Avintia Academy

266
vicente-perez
Vicente Pérez | foto© Reale Avintia Racing

Na de breuk met Livio Loi heeft Reale Avintia Academy nu bekend gemaakt dat de 20 jarige Vincente Pérez de rest van het seizoen uit zal komen voor het Spaanse team in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

Toeval bestaat niet, een veel gehoorde uitdrukking die ook in dit geval weer van toepassing is. Na de breuk met Livio Loi heeft Reale Avintia Academy (lees: Livio Loi en Reale Avintia Academy per direct uit elkaar) namelijk bekend gemaakt dat Vicente Perez de rest van het seizoen de plaats van de Belg in gaat nemen en binnen het team de overstap zal maken naar de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

De 20-jarige Spanjaard, die de afgelopen seizoenen al voor het team uitkwam in het FIM Moto3 Junior World Championship, kwam al een aantal keren in actie in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap middels een wildcard optreden.

De overstap van Perez, die met startnummer 77 aan de start zal verschijnen als eerbetoon aan zijn vorige maand overleden vriend en teamgenoot Andreas Pérez, zal voor velen geen verrassing zijn en lag in lijn met de verwachting sinds het vertrek van Loi.

In het door Reale Avintia Academy persbericht wordt vermeld dat de overstap van Pérez mede mogelijk is gemaakt door Blumaq, het Circuit de la Comunitat Valenciana Ricardo Tormo, en alle sponsors die het project Reale Avintia Academy in de Moto3 klasse ondersteunen.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl