Officieel: SAG Team bevestigt Gardner en Nagashima voor 2020

259
sag-team
Tetsuta Nagashima (45) en Remy Gardner (87) - Sachsenring 2019 | foto© SAG Team

Remy Gardner en Tetsuta Nagashima zullen ook in 2020 in de kleuren van het ONEOX TKKR SAG Team actief zijn in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. Dit nieuws heeft het Spaanse Moto2 team aan de vooravond van de Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini bekend gemaakt

Het ONEOX TKKR SAG Team zal in 2020 in een ongewijzigde samenstelling actief blijven in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. Zowel Remy Gardner als Tetsuta Nagashima hebben hun huidige overeenkomst met het team met één jaar verlengd. Met het aanblijven van het tweetal wil het team hun ambitieuze doelen zien te verwezenlijken: constant vechten voor topklasseringen en meedoen in de strijd voor de wereldtitel.

Remy Gardner maakte in 2016 zijn debuut als Grand Prix coureur om vervolgens in 2017 bij het Tech3 Team zijn eerste volledige seizoen af te werken en daar tot aan het einde van 2018 actief te blijven. Voor dit seizoen maakte de Australiër de overstap naar het ONEOX TKKR SAG Team en is hij momenteel bezig aan zijn beste seizoen in de klasse. Zo wist hij in Argentinië zijn eerste podium te scoren, behaalde hij vierde plaatsen in zowel Qatar en onlangs in Silverstone en bezet hij momenteel de twaalfde plaats in de tussenstand van het kampioenschap.

Tetsuta Nagashima maakte in 2013 in Japan – als vervangende coureur – zijn debuut als Grand Prix coureur. Een jaar later werd de Japanner door het toenmalige JiR Moto2 aangetrokken als vaste Moto2 coureur maar dat seizoen verliep verre van vlekkeloos vanwege een ernstige beenblessure waardoor hij maar liefst zes wedstrijden langs de kant stond. Voor 2015 wist hij geen vaste startplaats af te dwingen, was hij actief in de CEV Moto2 klasse en verscheen hij enkele Grand Prix weekenden aan de start middels een wildcard. In 2016 keerde hij vervolgens fulltime terug in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap met het huidige SAG Team, een team waarmee hij voor nu voor het derde jaar op rij actief is en komend seizoen dus aan zijn vierde seizoen zal beginnen.

 

Handige links Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App